Foto: AFP
Foto: AFP

CSKA rasterećen i konačno fokusiran na Kup

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 09:29

Moskovski tim je takmičenje u Ligi Evrope završio u grupnoj fazi, pa može da se okrene najmasovnijem fudbalskom takmičenju Rusije, koje nije osvojio od 2013. godine

Ruski fudbal se u subotu vratio mečevima Kupa i već na startu prolećnog dela sezone dogodilo se iznenađenje – Zenit je u Sankt Peterburgu poražen od Arsenala iz Tule, te će najmasovnije takmičenje najveće zemlje sveta ove sezone dobiti novog šampiona.

Lov na prvi trofej u sezoni ulazi u završnu fazu i preostalih 12 timova – pored Arsenala u četvrtfinale se plasirao i moskovski Dinamo – će svoje mesto u njoj pokušati da pronađu u naredna dva dana.

Izabrane vesti

Među njima je i moskovski CSKA koji u osmini finala dočekuje SKA (12.30). Pitanje o ulozi favorita ne treba ni postavljati, s obzirom da se radi o rivalima iz različitih rangova ruskog fudbala. Gosti iz Habarovska se takmiče u drugoj ligi, gde zauzimaju sasvim solidnu sedmu poziciju, međutim, kako su 13 bodova udaljeni od četvrte pozicije, a ona na kraju sezone vodi u baraž za Premijer ligu, deluje da će i treću uzastopnu sezonu ostati bez promocije u elitu.

CSKA je s druge strane jesenji deo prvenstva završio na drugoj poziciji, na četiri boda iza Zenita, te će u nastavku sezone pokušati da titulu, posle četiri sezone posta, ove konačno vrate na VEB arenu. Ali, Armejci istovremeno žele i trofej u Kupu. Aspiracije moskovskog tima ka najsmasovnijem fudbalskom takmičenju Rusije poslednjih godina značajno su oslabile. Trofej u Kupu nisu osvojili od 2013. godine, dok su u finalu poslednji put bili 2016. Razlog tome je što zbog obaveza u Evropi poslednjih godina Kupu nisu pridavali veliki značaj, pa su uglavnom ispadali u ranim fazama takmičenja.

Međutim, ove godine njihova evropska odiseja je završena već u grupnoj fazi Lige Evrope, te će u drugom delu sezone moći da se fokusiraju na domaća takmičenja, počev od današnje utakmice protiv SKA.

Armejci su u zimskom prelaznom roku ostali bez Adolfa Gaiča, koji se nije najbolje snašao u Moskvi otkako je letos stigao iz San Lorenca, pa je prosleđen Beneventu na pozajmicu, i Bistrovića, koji je po istoj formuli prešao u Kasimpašu. U suprotnom smeru stigli su Salomon Rondon i Emil Bohinen, ali kako su se nedavno priključili ekipi, teško je očekivati da će dobiti priliku od starta.

CSKA i SKA su se do sada sastajali samo dva puta, u sezoni 2017/18, i oba meča dobio je CSKA sa dva gola razlike.

KUP RUSIJE – OSMINA FINALA

Subota

Zenit – Arsenal Tula 1:2 (1:2)

/Kuzjajev 19 – Pančenko 25, Bauer 37p/

Dinamo Moskva – Spartak Moskva 2:0 (1:0)

/Fomin 16p, Tjukavin 70/

Nedelja

12.30: (1,25) CSKA Moskva (5,80) SKA Habarovsk (12,00)

15.00: (2,10) Krasnodar (3,45) Soči (3,50)

17.30: (2,70) Rostov (2,95) Ahmat (2,90)


tagovi

CSKA MoskvaKup Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara