Navijači Porta (©Reuters)
Navijači Porta (©Reuters)

Čudan trend u Portugaliji: Porto plaća vračaru 15.000 evra mesečno, Benfika isto to radila 2017. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 19:00

Navijači plavo-belih besni posle saznanja do kojih je došla Abola

Često kvalitet igračkog kadra i trenera koji njim upravlja nije dovoljan da bi neki klub osvojio titulu. Umeju fudbalski funkcioneri širom sveta i te kako da pronađu način da poguraju svoju ekipu ka željenom rezultatu. Uglavnom je to "podmazivanje" sudija ili protivničkih igrača, ali iz Portugalije stiže prilično bizarna vest.

Tamošnja Abola piše da trenutno vodeći tim Primeire, Porto, mesečno izdvaja 15.000 evra na gospođu Madalenu Aroso, po zanimanju - vračaru!? Njen posao je da predviđa ishode mečeva portugalskog prvenstva, a zavedena je kao klupski doktor kada ju je pre pet meseci angažovao predsednik kluba Horhe Nuno Pinto da Kosta.

Izabrane vesti

20.30: (1.23) Bajern Minhen (7.25) Volfsburg (13.0)

Nije baš jasno na koji način njene vizije mogu da pomognu, ali rezultati joj idu u prilog. Tim Serža Konseisaa, za koji nastupa srpski reprezentativac Marko Grujić, nema poraz posle 14 kola i prvi je na tabeli zbog bolje gol-razlike od aktuelnog šampiona Sportinga, koji takođe ima 38 bodova.

Bez obzira na to, ova vest izazvala je nezadovoljstvo među navijačima Porta koji su besni jer klub uprkos finansijskim problemima izdvaja veliki novac na vračaru. Navodno je gospođa Aroso najplaćenija u radnoj zajednici Porta, ne računajući sportski i rukovodeći sektor.

Da stvar bude bizarnija, ovo nije prvi put da se neki portugalski klub dovodi u vezu sa crnom magijom. Abola podseća da je i Benfika imala vrača 2017. godine, kada je sa Ljubomirom Fejsom i Andrijom Živkovićem u timu osvojila titulu. Tadašnji predsednik lisabonskih Orlova, Luis Filipe Vijeira, koji se u međuvremenu povukao zbog optužbi za utaju poreza, platio je 75.000 evra doktoru Armandu Nhagi iz Gvineje Bisao da osigura klubu titulu. I, uspeo je. Ili, bolje - "uspeo je", pošto ne postoje dokazi na koji način su njegova predviđanja doprinela osvajanju prvog mesta.

Čak i to nije prvi primer okultizma u portugalskom fudbalu. Navodno je uoči finala Kupa šampiona 1987, protiv Bajern Minhena, tadašnji predsednik Porta, Delejni Vijeira, spustio dve žabe na bečki Prater kako bi pomogao svom timu da pobedi. I bilo je 2:1 za Portugalce.

Postoji i anegdota da su navijači Benfike svojevremeno platili 180.000 evra da im veštac pomogne u osvajanju titule. Doduše, koliko ih je pratila čuvena Gutmanova kletva, tako nešto i ne zvuči čudno.


tagovi

PortoBenfikaPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara