Čudesna igra sudbine: I pre Liverpula je bio Proleter! I bilo je 2:0

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.11.19. | 09:33

A pre toga je bio tim iz Bačke, i crveno-beli su slavili sa 3:1 kao ove godine

Kada bi sve bilo racionalno i objektivno fudbal se ne bi ni igrao, niti čuda nalik onom prošlogodišnjem kada je Crvena zvezda bila bolja od Liverpula se ne bi dešavala. Jasno je da oni koji poznaju najvažniju sporednu stvar na svetu ne mogu da prenebregnu snagu Totenhema, kao i to da je ekipa Mauricija Poketina za klasu brža i fizičiki jača od srpskog šampiona, ali... Bio je to i Liverpul, pa je pao pod kopačkama Milana Pavkova. Bilo je to 6. novembra 2018. godine.

Na isti dan, na istom mestu ove jeseni gostovaće Totenhem, koji kao i Liverpul ima zvanje aktuelnog vicešampiona Evrope. Postoje još neki znakovi pored puta koji kažu da bi tim Vladana Milojevića lako mogao ponovo da se upiše u istoriju. Jer istorija se ove godine ponavlja.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je tada, baš kao i sada, doživela brodolom na Ostrvu. Na Enfildu je primila četiri, sada je Totenhem brojao do pet. A posle stradanja u trećem kolu Lige šampiona imala je identičan put kao sada. U Srbiji se igralo vanredno kolo. I ekipi Vladana Milojevića suprotstavila se Bačka u Ljutice Bogdana. Na kraju je bilo 3:1. Uz golove Gobeljića i Simića.

Zanimljivo, pre četiri dana u Ljutice Bogdana gostovala je druga ekip iz Bačke. TSC je odmenio tim iz Bačke Palanke, ali rezultat je bio isti kao i tog 30. oktobra 2018. godine – 3:1 za Crvenu zvezdu. Zanimljivo je da su tada golove, između ostalih, postigli Marko Gobeljić i Veljko Simić. Sada se krilni fudbaler ponovo upisapo u listu strelaca, dok je desni bek srpskog šampiona pomogao Grabežu da pogodi sopstvenu mrežu.

Posle Bačke Crvena zvezda je gostovala Proleteru iz Novog Sada. Taj meč, kao i ovaj jučerašnji, zamišljen je kao idealan poligon za hvatanje zaleta za ono što Zvezdu čeka u četvrtom kolu Lige šampiona.

Trener crveno-belih nije mnogo rotirao. Na terenu Karađorđa našao se u tom terenutku najjači tim. Samo što je umesto Dušana Jovančića igrao Lorenco Ebesilio. I upravo je Holanđanin kumovao autogolu Andrejevića u devetom minutu. Trijumf crveno-belih potvrdio je El Fardu Ben početkom nastavka.

Dakle, meč je imao različiti sadržaj, ali ishod je bio isti. Dakle, novija istorija Zvezde se ponavlja krajem oktobra i početkom novembra. Čeka se da Totenhem prođe slično kao Liverpul.

Igra se na istom mestu, istog dana – 6. novembra. Datum među zvezdaškom populacijom poznat i kao Pavkovdan.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara