Bruno Mezenga (©Printscreen)
Bruno Mezenga (©Printscreen)

Čudo u Brazilu: Amateri oborili na kolena veliki Palmeiras, junak je nekadašnji napadač Crvene zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 01:31

Bruno Mezenga sa dva gola srušio prvaka Brazila u prvom meču finala plej-ofa šampionata Paulista - 2:1

Čudesna priča dolazi iz Brazila, zemlje fudbala. Sećate li se Bruna Mezenge? Ovaj napadač je pravi globtroter, promenio je veliki broj klubova, igrao na tri kontinenta, u Južnoj Americi, Evropi i Aziji... Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nije ostavio veliki trag u dresu srpskog šampiona u sezoni 2011/2012, ali i dalje se mnogi sećaju fenomenalnog gola petom u novembru 2011. godine protiv Smedereva (4:0).

Sada je veteran, ima 34 godine, a u nedelju uveče je odigrao možda i najbolji meč u karijeri, o njemu se priča u Brazilu. Bruno Mezenga je postigao oba gola za malenu Agua Santu u pobedi sa 2:1 protiv Palmeirasa u prvom meču finala plej-ofa lokalnog šampionata Brazila, Pauliste. Amateski klub koji nije član prva četiri najbolja šampionata Brazila oborio je na kolena moćnog šampiona Serije A, pobednika Kopa Libertadores za 2021. i 2022. godine.

Izabrane vesti

Nesreća za ovaj klub iz grada Dijedeme je što će revanš da se igra na terenu Palmeirasa, pa će verovatno tim trofejnog portugalskog stručnjaka Abela Fereire da se domogne novog trofeja.

Četvrtak, 02.30: (3,90) Bolivar (3,50) Palmeiras (1,97)

Mezenga je u finišu prvog poluvremena posle kornera glavom zatresao mrežu Verdaa i najavio senzaciju u borbi za pehar. Mladi Endrik je na startu nastavka igre izjednačio. Činilo se da će sve da dođe na svoje, da će Palmeiras da stigne do pobede i u prvom meču i već da počne da hladi šampanjac, ali u poslednjh trenucima meča, Mezenga je izašao sam ispred reprezentativnog golman Vevertona (treći izbor Titea na SP u Kataru, iza Edersona i Alisona Bekera) i zatrsao mrežu velikana iz Sao Paula za erupciju u Dijademi.

Revanš se igra sledeće nedelje. Zeleni su i dalje favoriti za pehar, ali malena Agua Santa živi svoj san. Samim plasman u finale plej-ofa je napravila senzaciju. Eliminisala je Bragantino u polufinalu, a pre toga u četvrtfinalu je srušila Sao Paulo na Morumbiju. Na oba meča je ovaj član šampionata Paulistao bio bolji u penal-ruletu. Do finala se igralo samo jedan meč. Uspeh je tim veći ako se zna da je Fereira izveo najjači tim sa zvezdama Rafaelom Veigom, Duduom i Ronijem.

Vratimo se na Mezengu koji je posle kraja evropske odiseje u turskom Eskišehiru igrao za Vila Novu, tajlandski Pračuap, Ferovijariju, Gojas, a ove godine je stigao u ovaj amaterski klub iz CSA. Bruno Fereira Mombra Rosa je osim pomenutih klubova igrao za Flamengo i to šest godina (od 2005. do 2011), bio je na pozajmicama u Fortalezi, Makaeu, turskog Ordusu, Legije iz Varšave i konačno u Crvenoj zvezdi. Posle beogradske Marakane vratio se u Ordus, da bi u Turskoj branio boje i Akhisara, kao i pomenutog Eskišehira gde je završio evropsku odiseju.

Agua Santa je osnovan kao amaterski tim od strane migranta 1981. godine, a postao je jedan od najjačih neprofesionalnih timova u državi Sao Paula, osvojivši 17 titula. Takmiče se u šampionatu Paulistao, što bi mogao da se okaraktetriše kao peti rang takmičenja. Naime, Brazil ima četiri zajedničke lige, najkvalitetniju Seriju A, a zatim slede B, C i D.

Maskota ovog kluba je Neptun, rimski bog mora...

Podsetite se čuvenog gola Mezenge na beogradskoj Marakani.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – FINALE (PRVA UTAKMICA)

Nedelja

Agua Santa – Palmeiras 2:1 (1:0)

/Bruno Mezenga 44, 90+2 – Endrik 53/


tagovi

Bruno MezengaPaulistaPalmeirasAgua Santa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara