©FK Čukarički
©FK Čukarički

Čuka predstavila napadača: Podsećam na Adrijana, voleo bih da dostignem bar deo njegove kariejere

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 18:06

Vinisijus Melo veruje da može da napreduje u dresu Brđana

Čukaričkom se na Kipru pridružio mladi brazilski napadadač Vinisijus Melo, koji je stasao u Internasionalu, a na leto 2022. godine prešao u Šarlot za obeštećenje 1.640.000 evra. Tamo je igrao za razvojni i postigao pet golova na 11 utakmica.

Na Banovom brdu bi mogao da dobije priliku za dokazivanje, a dobre stvari o Brđanima čuo je od doskorašnjeg prvotimca Čukaričkog Nikole Petkovića, sa kojim je trenirao i igrao u Kraun Legasiju.

Izabrane vesti

"Veoma smo dobri prijatelji, trenirali smo i igrali zajedno. Dobio sam osnovne informacije od njega, rekao mi je da je Beograd prelep grad, da je Čukarički sjajno organizovan klub i da neću imati nikakvih problema da se prilagodim. Već posle dva dana u Limasolu svi su me sjajno prihvatili, a moja želja je da ekipi vratim pre svega na treninzima i utakmicama, zalaganjem, asistencijama i golovima. Promenio sam sredinu i želim da nastavim da napredujem", kazao je Melo.

Novom golgeteru Brđana idol je Adrijano, sa kim veruje da ima igračke sličnosti.

"Mislim da podsećam na njega, takođe igram levom nogom. Voleo bih da dostignem bar deo njegove karijere".

Potom se vratio na svoje početke u Brazilu.

"Počeo sam karijeru u Internacionalu, čuvenoj brazilskoj ekipi iz Porto Alegrea. Imao sam dobar učinak u mlađim kategorijama, takođe i u nacionalnom šampionatu, što me je preporučilo Šarlotu. U Internacionalnu sam igrao sa sjajnim fudbalerima, bili su tamo na primer Paulo Gerero, reprezentativac Perua i nekadašnji član Bajern Minhena, Argentinac Gabrijel Merkado koji je bio u Sevilji, Tajson...", dodao je Brazilac.


tagovi

Vinisijus Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara