Mateo Alinvi (vskfotboll.nu)
Mateo Alinvi (vskfotboll.nu)

Čuka se rastala sa još jednim strancem: Alinvi posle 116 minuta otišao u Švedsku

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 22:12

Povremeni reprezentativac Benina potpisao za Vesteros

Četvoricu stranih fudbalera angažovao je Čukarički prošlog leta, ali samo je jedan (za sada) i dalje ‘stanovnik‘ Banovog Brda – Ze Mario. Preostala trojica napustili su Brđane ove zime. Luter Sing još početkom januara, pre desetak dana i Sandej Adetundži, a ovog četvrtka sa beogradskim timom rastao se u Mateo Alinvi.

Povremeni reprezentativac Benina karijeru će nastaviti u Švedskoj pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa Vesterosom, a na zvaničnom sajtu novopečenog prvoligaša navodi se da je 24-godišnjeg fudbalera doveo bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Alinvija je Čukarički letos doveo iz Dižona bez obeštećenja kako bi proširio igrački kadar pred istorijsku sezonu u Evropi, ali kako je u grupnoj fazi Lige konferencije doživeo brodolom, bilo je za očekivati da će se rešiti prekobrojnih igrača. Alinvi je definitivno bio jedan od njih, budući da je u Mozzart Bet Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Olimpijakosa odigrao ukupno šest utakmica, odnosno 116 minuta.

Pre Dižona Alinvi je nastupao još za Nim i Gengan u kojem je ponikao. Za seniorsku reprezentaciju Benina upisao je 16 nastupa, a prethodno je odigrao i jedan meč za U19 selekciju Francuske.



tagovi

Mateo AlinviČukaričkiZimski prelazni rok 2024TransferiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara