Asmir Kajević (©MN Press)
Asmir Kajević (©MN Press)

Čukarički čeka proleće bez Kajevića

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 10:42

Iskusni vezista mora na dužu pauzu

Peh za Čukarički poslednjeg dana priprema u Antaliji. I to veliki.

Zbog povrede na početku prijateljskog meča sa Sočijem (1:0 golom Docića iz penala u 37. minutu) teren je napustio Asmir Kajević, a lekarskim pregledima utvrđeno je da će morati na dužu pauzu. Iskusni ofanzivni vezista je nezgodno pao posle duela sa protivničkim igračem i povredio ključnu kost. Kasniji snimci pokazali su da se radi o prelomu, zbog čega prvotimcu Čuke predstoje dva-tri meseca pauze.

Izabrane vesti

Biće to jak udarac za tim sa Banovog brda.

"Kajević je zadobio prelom klavikule. Početkom naredne nedelje odradićemo kontrolu, na osnovu koje ćemo doneti odluku da li ćemo Kajevića lečiti operativno ili neoperativno. Pauza će prema prvim procenama trajati od šest do osam nedelja. I kad kost zaraste, Asmir neće moći odmah da trenira sa kontaktom, ne bi li došlo do refrakture", objasnio je doktor Čukaričkog, Marko Vučetić.

Imaju Brđani i jednu dobru vest, a to je povratak Marka Docića na teren posle povrede zadobijene još u septembarskom duelu sa Crvenom zvezdom, a onda i preležane korone.

"Docić je na treninzima i na utakmicama izgledao kao da nije pauzirao niti jedan dan. Vratio se i nastavio tamo gde je stao pre povrede. Uspeo je ogromnom snagom volje da prevaziđe izuzetno tešku povredu", naglasio je Vučetić.

Čukarički je prvi deo sezone završio na četvrtom mestu Superlige, a prvu takmičarsku utakmicu u 2021. igraće 6. februara protiv Inđije.


tagovi

Asmir KajevićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara