©MN Press
©MN Press

Čukarički najzad pokazao zube u Evropi, Fjorentina iz penala odnela tri boda

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 20:43

Brđani pretrpeli novi evropski poraz (0:1), Enzola sa bele tačke režirao pobedu Viole

Četvrtim porazom u isto toliko utakmica grupne faze Lige konferencije Čukarički je nastavio negativnu seriju na međunarodnoj sceni (0:1), međutim za razliku od prethodnih izazova u aktuelnoj fazi, ali i dvomeča protiv Olimpijakosa u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, Brđani su uspeli da poprave utisak i prilično namuče Fjorentinu.

Iako su sa Banovog brda, posle debakla u Firenci (0:6), isticali da će izvući pouke i primeniti ih u Leskovcu, ispostavilo se da su izabranici Igora Matića pali na prvom testu u revanšu. Još jednom je poslednja linija Čukaričkog nonšalantno ušla u utakmicu, potcenivši brzinu ofanzivaca Viole što je iskoristio Enzola da u ranoj fazi susreta pobegne Ognjenu Vranješu, izbije sam pred Nenada Filipovića i kontakt sa golmanom iskoristi da iznudi penal. Odgovornost sa bele tačke preuzeo je upravo ofanzivac iz Angole koji je najstrožu kaznu u 8. minutu pretočio u gol dovoljan da gosti odnesu ceo plen.

Izabrane vesti

Sumirajući utiske, članovi srpskog kluba definitivno će se uz najviše sete prisećati 52. minuta kada je Ibrahim Endijae posle duplog pasa sa Nikolom Stankovićem uputio centaršut sa desnog krilana rub peterca gde je usamljen bio Stefan Kovač koji je pokušao iz prve da matira Olivera Kristensena, ali je loše zahvatio loptu i iz najbolje šanse na utakmici gađao preko gola.

Početak utakmice koji je predstavljao deža vi sa stadiona Artemio Franki i rano primljen prvi gol pre svega zbog loše postavljene defanzive, urušio je koncept Brđana, te je Viola mogla da vrlo brzo u potpunosti ugasi nade srpskog predstavnika. Pretio je član Serije A tokom prvih pola sata posebno po levom boku gde je Sotil redovno stvarao glavobolje Bojanu Kovačeviću, međutim, uspeo je Čukarički da odoli pred naletima rivala, a potom čak i pokaže zube. Tražili su Matićevi izabranici iz brze tranzicije Adetundžija, međutim Nigerijski napadač nije uspeo da ozbiljnije zapreti gostujućem golmanu do odlaska na odmor.

Pokušaj Kovača koji nije uspeo da zatrese praktično nebranjenu mrežu ispostavio se kao najveća pretnja Brđana na utakmici, ali isignal Vićencu Italijanu za promene kojima bi probudio svoje izabranike, a upravo Josip Brekalo koji je zamenio Ikonea bio je režiser najvećeg iskušenja za Filipovića, međutim golman Čukaričkog uspeo je da zaustavi udarac hrvatskog fudbalera u 78. minutu i tako još kratkoročno očuva san svog tima.

Ipak, odgovor domaćina u završnici je izostao, te je Čukarički pretrpeo i šesti evropski poraz ove sezone, ostavši samo u teoriji u konkurenciji sa Ferencvarošem i Genkom u borbi za drugo mesto u Grupi F. Imajući u vidu da je Brđanima za senzaciju potrebno da savladaju i Mađare i Belgijance, kao i da oba tima pretrpe poraze od Viole (a potom da u trouglu imaju najbolju gol razliku), jasno je da će fokus kluba sa Banovog brda, umesto kalkulacija koje se svode na naučnu fantastiku, biti da u preostala dva kola makar režiraju minimalni bodovni pomak i izbegnu da kraj grupne faze dočekaju bez ijednog boda.

Uskoro opširnije...

LIGA KONFERENCIJE - 4. KOLO GRUPNE FAZE

ČUKARIČKI – FJORENTINA 0:1 (0:1)

/Enzola 8 pen/

Stadion: Dubočice u Leskovcu

Sudija: Robert Šreder (Nemačka)

ČUKARIČKI (4-3-3): Filipović – Nikčević, Vranješ (od 68. Jovanović), Kovačević, Tošić – Stanković, Sisoko, Kovač (od 86. Sing) – Ivanović (od 68. Cvetković), Adetundži, Endiaj (od 80. Miladinović)

FJORENTINA (4-3-3): Kristensen – Pjeroci, Milenković, Ranijeri, Biragi (od 55. Parizi) – Bonaventura, Lopez, Dankan – Ikone (od 55. Brekalo), Enzola (od 73. Kuame), Sotil.



tagovi

Liga konferencijeČukaričkiFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara