Jovanović (© MN Press)
Jovanović (© MN Press)

Čukarički potvrdio prvo pojačanje: Đorđe Jovanović će pokazati da je odličan

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 12:52

Brđani menjaju lokaciju zimskih priprema, sele se u Tursku, ugovorili dva kontrolna meča

Prošle su tri sedmice otkako je Đorđe Jovanović stigao na Banovo brdo. Još koji mesec će proći pre nego što debituje, ali više nema dileme: nekadašnji centarfor Partizana biće prvo pojačanje Čukaričkog u zimskom prelaznom roku.

Jovanović dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je krajem septembra istekao ugovor sa Kadizom. Otad je u potrazi za novom sredinom, ruku mu je pružila Čuka, a on rešio da prihvati poziv iz Superlige, iako ga je nekoliko meseci pre toga Nenad Lalatović zvao u Vojvodinu.

Izabrane vesti

Okolnosti su tad bile drugačije, Jovanoviću se ostajalo u Španiji, međutim, kako se situacija promenila, tako je dobio šansu da oživi karijeru u matici.

Biće veliko pojačanje, u pravom smislu te reči. Odličan je igrač, što će tek pokazati. Nažalost, nije imao pravo igranja u ovom delu prvenstva, ali od januara će biti veliko osveženje za ekipu“, potvrdio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Na taj način biće nastavljena politika angažmana bivših fudbalera Partizana i Crvene zvezde, o čemu svedoči činjenica da su letos Brđani doveli Danila Pantića i Srđana Mijailovića. Neko iz postojećeg kadra će i otići.

Uspeli smo u tome, ali isto tako moramo i da prodajemo igrače, da obezbedimo normalno funkcionisanje i egzistenciju kluba“.

Paralelno sa tim, planira se napad na mesto koje vodi u Evropu.

Svake godine prvenstvo je sve izjednačenije. U tekućem šampionatu veliki broj ekipa je u vrhu, podjednakog su kvaliteta i planiraju da se bore za mesto koje vodi u Evropu. Imamo kvalitet, ali jedino merilo je teren, tu moramo da pokažemo da smo najbolji“.

Ostala su još dva kola do zimske pauze. Čukarički igra sa Javorom i Radnikom, a polovinom januara će napustiti Beograd. S tim što će, umesto na Kipru, gde je boravio godinama, pripreme za prolećni deo prvenstva sprovesti u Antaliji (15-29. januar). 

Menjali smo destinaciju zbog dobro poznatih okolnosti. Na Kipru je na snazi veliki broj restrikcija, malo klubova će se tamo pripremati. Zbog mnogo većeg izbora kvalitetnih rivala odlučili smo se za Antaliju. Zasad su dogovorene kontrolne utakmice sa ruskim Sočijem i ukrajinskim Dnjeprom, a traže se još tri protivnika“, dodao je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čuke.


tagovi

ČukaričkiNenad MirosavljevićĐorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara