(© Reuters)
(© Reuters)

Da, fudbal je lep i kad nema mnogo golova, još lepši kad ga postigne Benzema (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 22:51

Real bolji od Liverpula i u revanšu

Na Enfildu su blistali napadači, a u Madridu golmani. Koliko fudbal može da bude dopadljiv i kad se mreže ne tresu često pokazali su Real i Liverpul u revanšu osmine finala; možda se neće pamtiti kao duel u Engleskoj, međutim, što je izostao vatromet pogodaka najzaslužniji su Tibo Kurtoa i Alison Beker. Prvi je sprečio Crvene da uopšte pomisle na čudo, a drugi dugo odolevao pred naletima aktuelnog prvaka da ostvari duplu pobedu, mada je na kraju i Brazilac poklekao, pa mu je posle 5:2 od pre tri sedmice bilo dovoljna minimalna da nastavi pohod ka15. tituli prvaka Evrope.

Ovih 1:0 sa stadiona „Santjago Bernabeu“ ne reflektuju verodostojno kako se igralo. Daleko kvalitetnije od rezultata, taman u skladu sa veličinom klubova, uz napomenu da su u završnoj trećini i jedni i drugi spustili ritam. I ovoga puta je kraljevski bio bolji, igrački i rezultatski.

Izabrane vesti

Samo, ima golmana koji je podsetio široki auditorijumu da je prošle godine u parsikom finalu, kad su se sreli isti velikani, bio jedan od presudnih faktora za podizanje Srebrne amfore. Tad je Kurtoa zabeležio devet odbrana, neke su bile spektakularne, da bi u revanšu osmine finala njegove tri intervencije sprečile vođstvo premijerligaša. Najpre je Belgijanac ukrotio udarace Darvina Nunjesa, potom Kodija Gakpa i tad je postalo jasno da i onih jedan posto šansi, koliko je Jirgen Klop procenio da njegov tim ima u Španiji, cure kroz prste i da čudo nalik onom koje je lane izveo baš Real nije moguće.


Ima i Liverpul sjajnog čuvara mreže. Maltene od prvog opasnog napada Reala kad je sprečio Vinisijusa Žuiniora da ga savlada, sve do 79. minuta kad je to baš na Vinijev pas uspeo Karim Benzema, brazilski golman je čuvar ono malo nade Crvenih da bi potencijalno mogli da prirede senzaciju. Osim zemljaku, sjajno je odbranio i udarac Eduarda Kamavinge (lopta najpre pogodila Milnera, pa se od Alisonovih rukvavica odbila o prečku), u nastavku bio spretan posle pokušaja Federika Valverdea i Karima Benzeme, međutim, koliko je domaćin bio bolji svedoče i pokušaji Luke Modrića i Tonija Krosa i taman kad su navijači pomislisli da prvi put ove sezone u Ligi šampiona Real neće postići gol ukazao se, kao što se uvek ukaže, Karim Benzema.


Dugo je trajao napad Belih, pas Kamavinge u sredinu toliko je uspaničio Virdžila van Dajka da je uveličao kolekciju loših procena ove sezone, omogućio Vinisijusu da sa trave uposli Benzemu, a Francuz lako pogodi cilj i tako potvrdi da mu je Liverpul omiljena žrtva u Ligi šampiona. Dao mu je čak sedam golova.

Real je potvrdio da obožava da maltretira Crvene, dobio ih sedam puta u poslednjih osam mečeva (samo jednom bilo 0:0), dok je sastav Jirgena Klopa i dalje u neko međuprostoru, jer je onih 7:0 protiv Mančester junajteda predstvljalo incident i biće mu vraški teško da se domogne narednog izdanja elitnog kupa.



tagovi

Karim BenzemaTibo KurtoaAlisonLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara