Odblokirao se Pol Pogba, © AFP
Odblokirao se Pol Pogba, © AFP

Da ih pita čovek – gde su bili dosad? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.07.20. | 23:10

Junajted silovit na gostovanju Aston Vili, uz poklonjen penal i prvi gol Pogbe posle 453 dana

Sve može da se razume, i da je potrebno vreme i da mladi ne mogu odmah da nose igru, ali nema objašnjenja za teturanja Mančester junajteda u drugoj polovini 2019. Izgledao je tad kao tim koji od apsolutno svakog može da izgubi, sad je to ekipa koja svakog može da dobije, zbog čega se postavlja pitanje gde su ovi momci bili u prvom delu sezone i zašto su proigrali tek posle korone?

Da su „na vreme“ ušli uz formu možda su mogli više, mada kako dejstvuju od februara do danas deluje da će im sve izvesniji plasman u Ligu šampiona spasti sezonu. A furiozan finiš ove nagovestiti da bi u narednoj mogli da se umešaju i u borbu za titulu. Poslednju su osvojili pre sedam godina i red je da od jeseni makar zaprete Liverpulu i gradskom rivalu Sitiju.

Izabrane vesti

Sva je prilika da se se od jeseni takmičiti i u Ligi šampiona, gde ju je pogurao Bruno Fernandeš. Otkako je zimus stigao iz Sportinga, kreativni vezista toliko je oplemenio igru Solskjerovog tima da je to spektakularno. Što se najbolje videlo na gostovanju u Birmingemu pošto je Portugalac vodio Crvene đavole ka uverljivih 3:0 u 34. kolu Premijer lige. Od dolaska u Englesku Bruno i pogađa i namešta golove, večeras je ispunio obe kolone, trenutno ima osam pogodaka i sedam asistencija kraj svog imena na 15 utakmica. Prosečno, na svakoj je uradio bar nešto!

Ovoga puta mu je obilato pomogao sudija Džonatan Mos. Sredinom prvog dela je Fernandeš bio taj koji je skrivio faul nad Ezrijem Konsom, međutim, Mos se pravio Englez – baš kao njegov kolega Pol Tirni nešto ranije na susretu Bornmut – Totenhem – na opšte zaprepašćenje pokazao na belu tačku i to je bio ukupno 18. kazneni udarac za Junajted ove sezone u svim takmičenjima. Znamo svi: Fernandeš sa 11 metara ne greši.


U nadoknadi prvog dela prednost favorita duplirao je Mejson Grinvud, tinejdžer igra sve bolje i već je zaslužan za ukupno deset Mančesterovih golova ove sezone, da bi u nastavku Bruno Fernandeš iz kornera lukavo poslužio Pola Pogbu, Francuz imao dovoljno vremena da se namesti i pogodi. Prvi put posle 453 dana posta.

Tim Nemanje Matića (igrao 79 minuta) na putu je ka Ligi šampiona...


PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Čelsi 2:3 (1:2)

/Zaha 34, Benteke 72 - Žiru 6, Pulišić 27, Abraham 71/

Votford - Norič 2:1 (1:1)

/Disib 10, Velbek 55 - Buendija 4/

Arsenal - Lester 1:1 (1:0)

/Obamejan 21 - Vardi 84/

Sreda

Mančester Siti - Njukasl 5:0 (2:0)

/Žesus 10 i 90, Marez 21, Fernandez 58 ag, Silva 65/

Šefild Junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Egan 90+4/

Vest Hem - Barnli 0:1 (0:1)

/Rodrigez 58/

Brajton - Liverpul 1:3 (1:2)

/Trusar 45 - Salah 6 i 73, Henderson 8/

Četvrtak

Bormut – Totenhem 0:0

Everton – Sautempton 1:1 (1:1)

/Rišarlison 43 – Ings 31/

Aston Vila – Mančester junajted 0:3 (0:2)

/Bruno Fernandeš pen, Grinvud 45+5, Pogba 58/



tagovi

Bruno FernandešPol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara