Čist prekršaj Kinga nad Kejnom, © AFP
Čist prekršaj Kinga nad Kejnom, © AFP

Engleske sudije nemaju pojma, a Totenhem ne zna da igra na strani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.07.20. | 20:59

Iako je zakinut za očigledan jedanaesterac, sastav Žozea Murinja ponovo podbacio i sve je dalje od Evrope

Dve zakonitosti u Engleskoj ove sezone: tamošnje sudije veze s vezom nemaju čak ni kad im VAR asistira, a Totenhem ne može s loptom da se sastavi kad napusti Vajt Hart Lejn. Od te „tradicije“ ni jedni, ni drugi, nisu odstupili na Vitaliti stadionu, gde je Bornmut ukočio goste iz Londona, možda ih ostavio bez evropske ulaznice, a sebi dao šansu da se u preostala četiri kola bori za opstanak u Premijer ligi – 0:0.

Sve bi verovatno bilo drugačije da je već u šestom minutu pogubljeni arbitar Pol Tirni pokazao na belu tačku u korist Pevaca. Posle kornera Džošua King je krvnički, s leđa, odgurnuo Harija Kejna dok se najbolji igrač Totenhema spremao na skok. Po svim pravilima to je čist penal, ali za Tirnija, njegove kolege u VAR sobi – vala i za ostale „znalce“ koji su tokom prvenstva imali na desetine previda – sve je bilo čisto i favorit je zakinut za šansu da povede u ranoj fazi meča.

Izabrane vesti

Što može da bude samo deo opravdanja, međutim, nikako ne i „vadilica“ za preostalo vreme u kome je Murinjov sastav igrao kao i u prethodnim mečevima van svog stadiona. Tromo, u rikverc, neprepoznatljivo. Bez ijednog udarca u okvir gola Arona Ramsdejla!? Ništa, ama baš ništa, Totenhem nije napravio u završnoj trećini terena i samo je upotpunio kolekciju užasnih utakmica na gostovanjima. Iz prethodnih 11 pokušaja u svim takmičenjima dobio je samo Aston Vilu – i to u nadoknadi – a sa tako užasnim bilansom na strani ne može se do Lige Evrope.

Liga šampiona je odavno misaona imenica, a posle najnovijeg kiksa, Pevci su deveti na tabeli, dva boda iza Šefilda, vlasnika poslednje UEFA ulaznice, mada kako igra Murinjov tim bio bi greh da izbori plasman u Ligu Evrope. Bornmut je, pak, tri boda do opstanka. Uspeo je sastav Edija Haua da prvi put posle pet vezanih poraza kljucne bod – mogao je i do sva tri da u 90. minutu KIng nije dirao loptu rukom i „poništio“ gol Kaluma Vilsona - pa je i dalje u igri da sačuva status.

To su odavno učinili Everton i Sautempton, tako da su na Gudisonu odigrali za svoj groš – 1:1. Posle neiskorišćenog jedanaesterca Vord Prausa (uzdrmao prečku), Dani Ings je još jednom pokazao da je ove sezone jedan od najboljih špiceva lige, snalažljivim potezom postigao je 19 gol u prvenstvu. Pritom nijedan sa penala. Pred kraj prvog dela uzvratio mu je najbolji igrač Karamela, Ričarlison, tako što je na dugačko dodavanje Luke Dinja postao tek peti Brazilac koji je stigao do 30 golova u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Čelsi 2:3 (1:2)

/Zaha 34, Benteke 72 - Žiru 6, Pulišić 27, Abraham 71/

Votford - Norič 2:1 (1:1)

/Disib 10, Velbek 55 - Buendija 4/

Arsenal - Lester 1:1 (1:0)

/Obamejan 21 - Vardi 84/

Sreda

Mančester Siti - Njukasl 5:0 (2:0)

/Žesus 10 i 90, Marez 21, Fernandez 58 ag, Silva 65/

Šefild Junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Egan 90+4/

Vest Hem - Barnli 0:1 (0:1)

/Rodrigez 58/

Brajton - Liverpul 1:3 (1:2)

/Trusar 45 - Salah 6 i 73, Henderson 8/

Četvrtak

Bormut – Totenhem 0:0

Everton – Sautempton 1:1 (1:1)

/Rišarlison 43 – Ings 31/

1.15: (8,50) Aston Vila (4,70) Mančester Junajted (1,38)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Totenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara