Lendro Paredes i Lionel Mesi (Reuters)
Lendro Paredes i Lionel Mesi (Reuters)

Da li Al-Kelaifi stvarno misli da je kupovina Parka prinčeva jeftinija od Paredesa?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 15:05

Gradski oci Pariza odgovorili predsedniku PSŽ-a koji ih pritiska da prodaju stadion za 40.000.000 evra

Predsednik Pari Sen Žermena, Naser Al-Kelaifi, pre nekoliko dana je u velikom razgovoru za špansku Marku rekao da bi klub mogao da napusti Park prinčeva. Razlog je naslaganje sa gradskim vlastima Pariza koje će prema ugovoru o 30-godišnjem zakupu zaraditi 350.000.000 evra. Čelnici PSŽ smatraju da je to previsoka cena, pa su ponudili da kupe stadion. Ali, pošto nema pomaka u razgovorima, razmišljaju i o drugim opcijma.

Izabrane vesti

"Naša prva opcija je da ostanemo. Ali, mislim da grad to ne želi. Pritiskaju nas da odemo. Razgovaramo s njima već pet godina. Misle da se šalimo, ali ne. Veoma smo ozbiljni u razmtranju drugih opcija, jer mislim da više nismo dobrodošli na Parku prinčeva. Dosta je igranja sa nama", zapretio je Al-Kelaifi.

Stigao je odgovor od gradskih čelnika, tačnije od Emanuela Gregoara, prvog pomoćnika gradonačelnice Pariza Ane Idalgo.

"Nismo kategorički isključili prodaju stadiona, ali samo po pravoj ceni. PSŽ nudi 40.000.000 evra. Jeftiniji je od Paredesa? Iskreno?! Da li stvarno mislite da Park prinčeva vredi manje od Leandra Paredesa (PSŽ je 2019. kupio argentinskog vezistu za 47.000.000 evra)? pa, to je neozbiljno. Postoji oblik pritiska, ali na nas", rekao je Gregoar za RMC sport.

U slučaju da odu sa Parka prinčeva, čelnici PSŽ-a imaju dve mogućnosti. Prva je da se jave na tender o obnovi koncesije stadiona Stad de Frans (završava se 2025. godine) procenjenog na 600.000.000 evra. Druga opcija je izgradnja novog stadiona. Sveci su navodno već našli dve pogodne lokacije. Ostaje da se vidi da li ovaj pritisak ​​Al-Kelaifija zaista najavljuje seldibu PSŽ-a sa Parka prinčeva u kojem je "podstanar" od 1974. godine, ili je u pitanju samo pregovarački manevar da se kupi taj stadion po povoljnijoj ceni.


tagovi

Leandro ParedesPari Sen ŽermenLiga 1Naser Al-Kelaifi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara