Detalj sa prošlog duela Barselone i Betisa (©Reuters)
Detalj sa prošlog duela Barselone i Betisa (©Reuters)

Da li Barselonu zanima "saudijski" Superkup Španije?

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 13:34

Lider Primere u polufinalu najmanje značajnog takmičenja koje će odigrati ove sezone od 20 časova igra protiv Betisa

Prvog finalistu Superkupa Španije smo dobili u sredu, kada je Real Madrid posle penala eliminisao Valensiju, a njegovog rivala ćemo dobiti od 20 časova, kada će se u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, sastati Betis i Barselona.

Zajedničko ovim ekipama je to što su minulog vikenda slavili u Madridu. Tim iz Sevilje je pokorio Valjekas i trijumfom nad Rajo Valjekanom (2:1) potvrdio ambicije da se plasira u elitno takmičenje, dok su Katalonci u sjajnom derbiju bili bolji od Atletika (1:0) i tako se osamili na čelu tabele.

Izabrane vesti

Primarni cilj Ćavijevog tima je da vrati titulu na Kamp nou, ali to nije razlog da se odustane od ostalih trofeja. Više je razloga što je Barsa favorit. Em joj se u tim vraća najbolji strelac La Lige, Robert Levandovski (nije igrao protiv Atletika zbog suspenzije), em u poslednje vreme redovno dobro prolazi protiv Andalužana.

Od minulih sedam međusobnih duela čak šest je pripalo Blaugrani. Izuzetak je prvenstveni duel iz sezone pre ove kad se na Nou Kampu radovao tim Manuela Pelegrinija.

20.00: (7,00) Betis (4,50) Barselona (1,53)

Ako ne računamo Ligu šampiona, Barselona samo na jednom meču ove sezone protiv španskih timova (u prvenstvu i kupu) nije dala gol. Bilo je to još na premijeri lige kad je meč sa Rajo Valjekanom završen sa 0:0.

Katalonci su u boljoj rezultatskoj formi od rivala. Nanizali su sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, zaključno sa trijumfom na Metropolitanu. Betis je, s druge strane, nanizao dve pobede.

SUPERKUP ŠPANIJE (POLUFINALE)

Sreda

Real Madrid – Valensija 1:1 (1:0) – penalima 4:3

/Benzema 39pen – Lino 46/

Četvrtak

20.00: (7,00) Betis (4,50) Barselona (1,53)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup ŠpanijeBarselonaBetis

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara