Bruno Fernandeš (©Reuters)
Bruno Fernandeš (©Reuters)

Da li je Bruno Fernandeš najbolji igrač Premijer lige?

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 01:57

Postigao je 19 golova na prvih 30 nastupa, bivši napadač Vest Hema Din Ešton nema dilemu

Mančester junajted je slavio na startu nove kalendarske godine, bio je u drugom meču 17. kola Premijer lige bolji od Aston Vile na Old Trafordu (2:1). Odlična utakmica, Vila je imala svoje šanse, Din Smit se otvoreno žalio zbog penala koji je u 60. minutu u pogodak pretvorio Bruno Fernandeš, ali Junajted piše vrednu pobedu. Sada su Đavoli izjednačeni sa Liverpulom na vrhu tabele (33 boda).

Još jedan meč Junajteda koji je Bruno Fernandeš uspeo da obeleži, ponovo je pokazao smirenost i veštinu prilikom izvođenja jedanaesteraca i tako došao do svog 11. pogotka ove sezone. Ispred njega je na listi najboljih strelaca Premijer lige samo Mohamed Salah (13).

Izabrane vesti

Zaista impresivan učinak portugalskog reprezentativca u Junajtedu. Protiv Aston Vile je po 30. put nosio dres Đavola u Premijer ligi, stigao je i do svog 19. pogotka. Izjednačio se tako sa Robinom van Persijem po broju postignutih golova u prvih 30 nastupa, ispred je ostao samo Rud van Nistelroj, koji je svojevremeno u 22 navrata tresao protivničke mreže na prvih 30 mečeva u dresu Đavola.

Da je Bruno mnogo više od klasičnog penaldžije (devet golova sa kreča) pokazuje i učinak Junajteda, sa Portugalcem na terenu doživeli su svega tri poraza u Premijer ligi, a na sada su istakli i kandidaturu za titulu - što je malo ko očekivao i pored silnih ulaganja. Jasno je da je Portugalac bio igrač koji je nedostajao Junajtedu prethodnih godina, neko ko ume da postigne pogodak, ali i da spoji saigrače sa golom. Tako je u prvih 30 nastupa zabeležio i 14 asistencija. Učestvovao je dakle u 33 pogotka od kako je stigao u elitni rang engleskog fudbala (gol ili asistencija na svakih 75 minuta), pa je tako ispred njega u istoriji Premijer lige ostao samo Endi Kol. Čuveni napadač je na prvih 30 utakmica u dresu Mančester junajteda učestvovao u 37 pogodaka.


Da li je bolji od Kevina De Brujnea? Bivši fudbaler Vest Hema Din Ešton tvrdi da je Portugalac novi "gazda" u Mančesteru, ali i da je najbolji igrač Premijer lige.

"Mislim da je Fernandeš već ispred De Brujnea. Kada Aguero ne igra za Siti odmah se vidi razlika. To se vidi kod De Brujnea, u smislu da izgleda frustrirano u velikom broju utakmica. On je naravno klasa, ima sedam asistencija ove sezone, koliko ih ima i Bruno. Bruna Fernandeša izdvajaju golovi. Ta opasnost po protivnički gol je razlika između njega i De Brujnea i zbog toga mislim da je ispred njega i da je, prema mom mišljenju, najbolji igrač u Premijer ligi", izjavio je Ešton.

Portugalac i Belgijanac će se naredne sedmice susresti u polufinalu Karabao Kupa, Mančester junajted dočekuje gradskog rivala na Old Trafordu (sreda, 20.45).



tagovi

Kevin de BrujneRud Van NistelrojRobin Van PersiBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara