©Reuters
©Reuters

Da li je Ćavi prerano najavio odlazak: Moja budućnost? Sada da se odmorim, razmislim o PSŽ-u...

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 09:57

Katalonci konkurentni na dva fronta u aprilu što je sve češće povod za priče o eventualnom ostanku stratega

Gledajući iz aktuelne perspektive deluje da je Ćavijeva najava odlaska na kraju sezone bila sve što je trebalo Barseloni da se probudi i vrati na željeni kolosek. Uspeli su Katalonci praktično da se vrate u šampionsku trku na domaćoj sceni, ali i da ostanu konkurentni u Ligi šampiona i u aprilu, te je posle jučerašnjeg susreta sa Las Palmasom jedna od tema bila i Ćavijeva budućnost.

Minimalnim slavljem na domaćem terenu Barselona je juče, makar na dan, prišla Realu na pet bodova zaostatka i potrudlia se da kreira što neprijatnije okolnosti glavnom konkurentu pred gostovanje Atlekik Bilbaa. Uprkos činjenici da je aktuelni lider kolo dočekao na plus osam, još jedan El Klasiko do kraja sezone prilika je u očima Katalaonaca da se bodovna razlika umanji i potpuno vrati rezultatska neizvesnost, te iz redova aktuelnog šampiona ne kriju da nemaju nameru da odustanu od trke u kojoj su bili otpisani još pre nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Održan korak u poteri za Realom, ali i izboreno mesto u četvrtfinalu Lige šampiona, nametnuli su pitanje da li je rastanak sa Ćavijem na kraju sezone zaista pravi izbor, a poslednji u nizu izlazaka španskog stratega pred medije ostavio je utisak da čak ni on nije siguran u ispravnost oluke koju je doneo krajem januara, posle poraza od Viljareala (3:5) na Monžuiku.

"Moja budućnost? Sada je potrebno da se odmorim nekoliko dana i razmislim o PSŽ-u. Apsolutno se ništa ne menja, ali ovaj scenario je bolji nego da ne smete da otpuštate trenera“, rekao je Ćavi i istovremeno potvrdio da nije odustao od odluke donete pre dva meseca, ali i produbio sumnju javnosti.

Sve češće priče o eventualnom ostanku stratega koji je prethodne sezone doneo titulu, pre deset dana je podgrejao Đoan Laporta koji je istakao da rukovodstvfo ne razmilšlja o alternativnoj opciji.

“Rekao sam Ćaviju da svi treneri žele da dođu u Barselonu, ali da nećemo razmišljati o drugima sve dok je on tu. Kazao sam mu i da poštujemo njegovu odluku, ali i da igramo sve bolje i da sve izgleda sve bolje”, kazao je prvi čovek katalonaca i dodao:

"Voleo bih da ostane u klubu i to sam mu davno rekao, još kada je pričao o pritisku. Kazao sam mu da je ovde uvek pritisak. Pitao sam ga kolike su šanse da promeni mišljenje, ali on je nastavio da priča da će na kraju sezone otići, da smo se tako dogovorili”.

Čekajuči rasplet kada je u pitanju budućnost šefa stručnog štaba, Katalonci će nastaviti niz izazova od kojih je prvi duel sa Pari Sen Žermenom, dok ih između dva susreta sa francuskim šampionom očekuje gostovanje Kadizu, a potom i već pomenuti El Klasiko.

"Od početka sezone govorim da plaćamo sopstvene greške. Sada ulazimo u ključni deo trke i mislim da smo napredovali. Potrebna nam je kolektivno smirenost, ali napredovali smo. Na putu do ovde gde smo je ključna bila posvećenost u odbrani. Nadam se da možemo da smanjimo zaostatak u odnosu na Real. Uradili smo domaći zadatak koji je bio od vitalnog značaja za nastavak borbe. Previše smo podbacili u Ligi i sada ništa ne zavisi od nas. Ipak, moramo da se borimo do kraja", kazao je Ćavi i osvrnuo se na duel sa Kadizom:

"Ono što je potrebno da uradimo je da pobedimo. Tamo nas čeka rat".


tagovi

ĆaviBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara