Da li je Kepa postao Lampardov problem?

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 18:45

Španski čuvar mreže na meti kritika javnosti na Ostrvu

Ako ne postignete golove, uvek ste odgovorni za one koje primite. To je bio zaključak Frenka Lamparda nakon poraza od Njukasla prošlog vikenda, čime je u potpunosti skinuo odgovornost sa golmana Kepe Arizabalage. Ipak, ostvrski mediji, a pre svega ugledni Skaj Sport i te kako upire prst u španskog čuvara mreže, a nisu ga štetedeli ni ostali.

Kako primer se navodi primljeni gol Plavaca u četvrtom minutu nadoknade, kada je Ajzak Hejden glavom šokirao favorita iz Londona. Skaj piše da golmani prave i daleko veće greške, ali da su ovakvi "kiksevi" postali uobičajena stvar za 25-godišnjeg Baska, dok struka dovodi u pitanje njegovu golmansku tehniku i kvalitete.
"
To nije nešto što se može smatrati greškom. Da je to uspeo da odbrani, bila bi to vrlo dobra odbrana. Ali, mislim da u Premijer ligi postoje golmani koji bi uspeli da odbrane taj udarac. Ako pogledate trenutak udarca glavom, vidite da su ruke previše uvučene unutra. Tako je teže uspostaviti koordinaciju. Potrebne su vam brze ruke da ih dovedete u neophodan položaj,", kaže nekadašnji premijerligaški golman Ričard Li.

Izabrane vesti

Statistika je još veći Kepin protivnik od same struke, ali i navijača koji su ozbiljno iskalili bes na društvenim mrežama nakon utakmice sa Svrakama. Njukasl je na tom meču imao samo dva udarca u okvir gola, a drugi je završio u Kepinoj mreži.

Dodatnu gnev pojačava poražavajući podatak da golman plaćen 80.000.000 evra ima najložiji procenat uspešnih odbrana od svih golama u Premijer ligi. Arizabala je na 55 posto uspešnosti, a ispred njega je Nik Poup iz Barnlija. Da osnovnu snagu jednog tima čini vrhun ski golman govori i podatak da čuvar mreže lidera Premijer lige Liverpula Alison Beker, ima 83 posto uspešnih intervencija. Potom slede Din Henderson iz Šefild junajteda sa 75 posto, Visente Gvaita iz Kristal Palasa ima 73 posto uspešnosti, Kasper Šmajhel iz Lestera 71 posto. Treba pomenuti i da je golman Mančester Sitija Ederson na 66 posto, što sasvim signurno nije nešto što zadovoljava kriterijume Đozepa Gvardiole.

Svi ovi medijski nastpui sasvim sigurno su opteretili Kepu uoči večerašnjeg derbija sa Arsenalom, ali isto tako i Španac ima priliku da uzvrati svim kritičarima i značajno popravi kompletan utisak.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara