Vedat Murići (©Reuters)
Vedat Murići (©Reuters)

Da li je Murići veća prevara od Mendijete?

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.01.21. | 13:13

Lacio na Olimpiku u šarenom sastavu dočekuje rezervni tim Parme u osmini finala Kupa Italije. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Rimljana – 1,42

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Treneri Lacija i Parme, Simone Inzagi i Roberto D’Aversa, izvešće rezervne timove u meču osmine finala Kupa Italije. Kuriozitet je da će u timu Nebeskoplavih biti samo trojica startera, Ačerbi, Lacari i Milinković Savić, dok u sastavu nekadašnjih Mlekadžija neće biti nijednog prvotimca. I Inzagi i D’Aversa više misle na Sasuolo, odnosno na Sampdoriju nego na večerašnji duel. Povratnik na kormilo Parme nije čak ni poveo u Rim svoje startere poput Žervinja, Inglezea, Kornelijusa, Kucke, Pecele, Jakoponija, Galjola, Grasija.

Izabrane vesti

Sve oči će biti uprte u Pereiru i Murićija, dvojicu letošnjih pojačanja Nebeskoplavih koji će imati priliku da demantuju veoma negativna sudove u italijanskim medijima koji ih definišu kao najveće promašaje letnjeg prelaznog roka. Murići je plaćen blizu 20.000.000 evra, drugi najskuplje plaćeni igrač Lacija od dolaska Klaudija Lotita na čelo tima, dok je Pereira uzet na pozajmicu sa pravom otkupa fiksiranom na 27.000.000 evra.

Meč sa Parmom će biti posebno važan za Murićija, budući da je Albanac pokazao manjkavosti u osnovnim elementima fudbalske igre: od štopa preko kontrole lopte. Mendijeta i Murići ne mogu da se porede po igračkom kvalitetu, ali odnos između plaćene cene i učinka na terenu je vrlo slličan budući da je Gaicka, pre 20 godina, plaćen tadašnjih 90 milijardi lira, oko 50 miliona maraka.

Bivši centarfor Fenerbahčea je odigrao 13 utakmica, uglavnom je ulazio u drugom poluvremenu, i još uvek nije postigao gol. Pereira je prošao malo bolje, zatresao je mrežu jednom u dresu Lacija na 16 nastupa, ali i pored nesummnjivog kapaciteta da barata sa loptom nije ispunio očekivanja.

Inzagi će poslati na teren i treće letošnje pojačanje Faresa. Za Alžirca se predviđaju teška vremena, pogotovo ako povratak na teren kapitena Senada Lulića bude uverljiv. Nekadašnji reprezentativac BiH se konačno oporavio i večeras će dobiti priliku da odigra par desetina minuta u drugom poluvremenu. Očekuje se da i Korea odigra barem deo drugih 45 minuta budući da je povredu ostavio iza sebe i sada mu je potrebna minutaža da bi se vratio u vrhunsku formu.

Podsetimo, ovo je poslednji meč osmine finala Kupa Italije. Svi favoriti su se poprilično namučili da prođu u sledeću rundu (Juve i Inter na produžetke, Milan na penale, Napoli na jedvite jade u 90 minuta) osim Atalante, dok su Roma i Sasuolo ispali od Specije i Spala. Pobednik iz duela Lacio – Parma ide na megdan Atalanti, tako da postoji velika verovatnoća da gledamo dva duela Inzagija i Gasperinija u samo četiri dana, budući da je meč u Seriji A predviđen za 31. januar.

LACIO 3-5-2: Strakoša – Parolo, Hudt, Ačerbi – Lacari, Akpa Akpro, Eskalante, Milinković, Fares – Pereira, Murići.

PARMA 4-3-3: Kolombi – Buzi, Dierks, Bane, Riči – Som, Siprijen, Dezi (Kurtić) – Mihaila, Adorante, Sprokati (Bruneta).

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Roma - Specija 2:2 (1:2) /2:4 posle produžetaka/

/Galabinov 6, Saponara 15, 119, Verede 107 - Pelegrini 43, Mkhitarijan 73/

Četvrtak

21.15: (1,42) Lacio (4,80) Parma (7,75)

***kvote su podložne promenama

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

Kup ItalijeLacioParma

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara