Angelos Postekoglu i fudbaleri Totenhema (©Reuters)
Angelos Postekoglu i fudbaleri Totenhema (©Reuters)

Da li je prošao medeni mesec za Postekoglua i Pevce?

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 10:21

Premijer liga: Totenhem sa samo bodom u prethodna četiri kola večeras (21.15) čeka neugodnog gradskog rivala Vest Hema. I dalje bolnica kod domaćina, posebno je desetkovana odbrana. Romero se vraća u tim posle tri meča suspenzije

Na početku sezone je sve izgledalo bajno po Totenhem. Pobede su se nizale, Hari Kejn je bio zaboravljen, liderska pozicija je dala krila timu koji je godinama bio sinonim za luzera. Počele su i priče o napadu na titulu, o čudesnog Grku sa australijskim pasošem Angelosu Postekogluu, ali…

Samo bod na poslednja četiri meča upalila su alarm u severnom Londonu. Sve je krenulo loše posle poraza od Čelsija u gradskom derbiju (1:4). Usledili su neuspesi protiv Vulverhemptona i Aston Vile, a tračak nade da je kriza prošlost je junački remi (3:3) za vikend u Mančesteru protiv šampiona Engleske i Evrope, Sitija.

Izabrane vesti

Skliznuo je Totenhem na petu poziciju. Čini se da je medeni mesec prošao. Povrede nosilaca igre, pre svega u odbrani i sredini terena, uticali su na krah prošlog meseca. U ovom šamionatu sve puca od neizvesnosti u Premijer ligi. Nema dominantog tima, pa borba za Ligu šampiona nije daleka.

21.15: (1,80) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,40)

Na stadionu Totenhama dolazi večeras (21.15) gradski rival Vest Hem. Oko osam kilometara dele dom Pevaca i Olimpijski stadion na kome su domaćini Čekićari. Osvajač Lige konferencije je u naletu, sakupio je sedam bodova u pretodna tri kola. Cilj je novi izlazak u Evropu. Škot Dejvid Mojes konsolidovao je ovaj tim koji više ne brine za opstanak.

Pevci su počeli šampionat sa četiri trijumfa na svom stadionu, ali su onda poraženi od Čelsija i Aston Vile. Vest Hem ima po tri trijumfa i poraza, uz remi na gostovanjima. Četa Angelosa Postekoglua igra lepršav fudbal. Džejms Medison, letošnja skupa akvizicija iz Lestera, pokazao se kao veliko pojačanje, ali se nažalost povredio i nema ga već nekoliko nedelja na terenu. Totenhem daje u proseku dva gola po meču, ali je problem defanziva. Zato je Postekoglu pikirao trojicu defanzivaca za zimsku pijacu. Na meti su Džered Brentvajt iz Evertona, Mark Gehi Iz Kristal Palasa i Žan Kler Todibo iz Nice.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU TOTENHEMA PROTIV VEST HEMA.

Za današnji meč u tim Totenhema se vraća zamenik kapitena Kristijan Romero koji je odslužio tri meča kazne zbog crvenog kartona protiv Čelsija, kada je i krenuo sunovrat tima iz severnog Londona. To je bilo čak četvrto isključenje za Argentinca.

SON DAJE GOL VEST HEMU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,50.

Problem su povrede Erika Dajera, Ešlija Filipsa i Mikija Van de Vena. Neće igrati ni Papa Sar. Van stroja su od ranije, osim pomenutog Džejmsa Medisona, Ivan Perišić, Rajan Sesinjon, Manor Solomon i Rodrigo Bentankur. Kod Vest Hema zbog povrede neće igrati samo napadač iz Jamajke Majkl Antonio, dok se u tim vraća štoper Kurt Zuma koji je imao neprijatnost prethodnog vikenda kada su lopovi upali u njegovu kuću i opljačkali ga.

20.30: (3,10) Everton (3,50) Njukasl (2,40)

Računajući i Ligu Evrope, Vest Hem je pobedio na četiri od pet mečeva, uz remi (1:1) prošle nedelje na Olimpijskom stadionu protiv gradskog rivala Kristal Palasa. Totenhemu leži gradski rival. Dobio ga je na tri od četiri prethodna duela, uz jedan nerešeni ishod. U prvenstvu prošle sezone, Pevci su kod kuće pobedili komšije sa 2:0, dok je na stadionu Čekićara bilo 1:1.

Korejac Son sa devet golova je ubedljivo najbolji strelac Totenhema. S druge strane, prva haubica Čekićara je Džeron Bouen sa osam pogodaka, dok je u poslednje vreme odličan Čeh Tomas Souček.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Barnli (1:0)

/Hvan 41/

Luton - Arsenal 3:4 (1:2)

/Ošo 25, Adebajo 49, Barkli 57 - Martineli 20, Žezus 45, Haverc 60, Rajs 90+7/

Sreda

Brajton – Brentford 1:1 (1:1)

/Gros 31 – Embuemo 27pen/

Kristal Palas – Bornmut 0:2 (0:1)

/Senesi 25, Mur 91/

Fulam – Notingem Forest 5:0 (2:0)

/Ivobi 30, 74, Himenez 34, 54, Kerni 86/

Šefild Junajted – Liverpul 0:2 (0:1)

/Van Dajk 37, Soboslaj 94/

Aston Vila - Mančester Siti 1:0 (0:0)

/Bejli 74/

Mančester Junajted - Čelsi 2:1 (1:1)

/Mektomini 19, 69 - Palmer 45/

Četvrtak

20.30: (3,10) Everton (3,50) Njukasl (2,40)

21.15: (1,80) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemAngelos PostekogluVest Hem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara