Da li je Stojković zaslužio crveni karton? (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.06.20. | 21:09

Zavisi od tumačenja pozicije u kojoj je bio Vukanović

U derbiju je svaka sitnica bitna, a kamoli kada golman napravi faul van kaznenog prostora.

U 44. minutu derbija, Aleksa Vukanović je dobio loptu u prazan prostor pred gol Partizana, a protivnički golman Vladimir Stojković je rešio da istrči van kaznenog prostora i da dođe do lopte pre Zvezdinog napadača.

Izabrane vesti

Stojković nije uspeo u nameri i umesto lopte je na 17 metara od gola sa očiglednom namerom faulirao Vukanovića. Sudija Novak Simović ga ja kaznio žutim kartonom.


Gostujući fudbaleri i navijači su se nadali da bi Stojković za prekršaj mogao da bude sankcionisan i isključenjem.

Da li je mogao?

Pravila kažu: Crveni karton za golmana je ako spreči pogodak ili očiglednu priliku za pogodak prekršajem nad protivničkim igračem čije opšte kretanje je prema vratima prekršioca.

Nekada su striktna pravila glasila da faul golmana van kaznenog prostora znači i crveni karton, ali od 2016. godine je to pravilo ublaženo da golmani mogu da izbegnu isključenje ako protivnički igrač nije bio u očiglednoj šansi.

U ovoj situaciji se ostavlja sudiji da tumači u kakvoj poziciji je bio Vukanović. Evidentno je da je bi bio u šansi je prošao pored Stojkovića. Da li i u očiglednoj šansi za gol kao što pravila kažu?

To je trebalo da proceni sudija Simović, a sigurno će narednih dana kako kome odgovara ovu situaciju tumačiti i akteri, navijači, javnost… 


tagovi

Aleksa VukanovićVladimir Stojković

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara