Da li je Vlahović taj?

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 18:06

U Bajernu 30. maja na sastanku Nadzornog odbora odlučuju po kog centarfora kreću

Leto za prestrojavanje u najtrofejnijem italijanskom i nemačkom klubu. A možda bude i leto za međusobnu saradnju?

Iza Juventusa i Bajerna je teška sezona, kakav god bio finiš. Bavarci će verovatno ostati bez trofeja nakon 11 godina, dok klubu iz Torina visi mač nad glavom u vidu novog oduzimanja bodova koje bi ga ostavilo bez Lige šampiona od jeseni. Jasno je, dakle, da i jedne i druge čeka ozbiljan posao na letnjoj pijaci.

Izabrane vesti

Kako javlja uvek dobro informisani Florijan Pletenberg, ma šta da se dogodi iduće subote u poslednjem kolu Bundeslige, Tomas Tuhel započeće i narednu sezonu kao trener Bajerna. Novinara nemačkog Skaja navodi da na sednici Nadzornog odbora zakazanoj za 30. maj neće biti reči o sudbini iskusnog stručnjaka, što implicira da će se razgovarati isključivo o planovima za prelazni rok.

A na skraćenoj listi imena što su zanimljiva Bajernu trebalo bi da se nađe jedno nama veoma interesantno: Dušan Vlahović.

Odavno je poznato da nemački gigant planira da na leto potriši veliki novac na angažovanje klasnog centarfora. Do sada su u vezu s Bavarcima uglavom dovođeni Hari Kejn, Randal Kolo Muani i Viktor Osimen, dok su Vlahovića u ovo društvu 'gurali' uglavnom neki opskurniji mediji. Sada je situacija nešto drukčija. O Vlahoviću i Bajernu piše italijanski Skaj.

U tekstu bez mnogo detalja navodi se da Juve planira redukovanje troškova za narednu sezonu - pogotovo ako bude ostao bez Lige šampiona - što bi trebalo da dovede do odluke da ugovor sa Anhelom Di Mariom ne bude produžen, odnosno da sve ponude za jednog od najplaćeniji igrača Dušana Vlahovića budu ozbiljno razmotrene.

Navodno, u Torinu imaju informaciju da Bajern planira uskoro da uspostavi inicijalni kontakt, pa onda i da pošalje zvaničnu ponudu. I nije da nema logike. Sva tri imena pomenuta pre srpskog reprezentativca trenutno imaju veću reputaciju, samim tim i cenu. A dobro je poznato koliko se u Minhenu vodi računa o svakom evru.

Ni Kejn, ni Muani, ni Osimen vrlo verovatno ne bi bili dostupni za manje o 100.000.000. S Vlahovićem je situacija nešto drukčija. Srbin se nije proslavio u prvoj sezoni u Torinu, cena mu je u padu (sa 85.000.000 na 75.000.000 evra), a tu su i Damini problemi sa finansijama, odnosno neophodno 'peglanje' finansijskih knjiga.

E sad, ostaje dilema - da li je Vlahović u krugu Kan - Salihamidžić - Nepe (tu je i Henes da aminuje svaku odluku ili stopira) zaista prepoznat kao tip igrača što je neophodan Bajernu.

Ako je verovati Kristijanu Falku koji je već godinama hroničar dešavanja u Zebener štrase, napadač Juventusa 'nije taj'.

Mada se prethodnih dana govorilo kako je Kolo Muani prvi Bajernov pik, te kako je i najuticajniji član Nadzornog odbora (Uli Henes) digao dva prsta za Francuza, odluka još nije definitivno doneta.

Tako će Vlahović makar do 30. maja biti, ako ništa drugo, ono kandidat za 'devetku' Roberta Levandovskog.

U pojedinim nemačkim medijima danas se pojavila i informacija da bi na sastanku Nadzornog odbora trebalo da bude na razmatranju i jedan Tuhelov predlog. Nekadašnji trener Čelsija poželeo je da u svojim redovima iduće sezone ima Deklana Rajsa iz Vest Hema.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara