Paulo Dibala (©Reuters)
Paulo Dibala (©Reuters)

Da li je vreme za Dibalu na Ostrvu? Njukasl bi da aktivira klauzulu koja je prava sitnica

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 10:40

Argentinac bi mogao ove zime da zaigra u Premijer ligi

Godinama je bila jedna od tema svakog prelaznog roka, onda su priče o dolasku Paula Dibale u Premijer ligu utihnule kada su njegovi problemi sa povredama prerasli u gotovo hronične. Ipak, ponovo je u centru pažnje mogućnost da se argentinski ofanzivac preseli na Ostrvo i zaigra u najjačoj fudbalskoj ligi na svetu.

Sa Ostrva stižu vesti da je Njukasl ozbiljno zagrizao za šampiona sveta sa Argentinom i da bi mogao potencijalno brzo da završi posao. Naime, Dibala u Romi ima izlaznu klauzulu u iznosu od 13.000.000 evra i važi samo za klubove van Italije. Postoji i začkoljica u tome što ista važi samo do 15. januara, pa svako ko bi eventualno želeo da dovede Argentinca pod ovim uslovima mora brzo da reaguje.

Izabrane vesti

Njukasl je navodno spreman da aktivira izlaznu klauzulu, jer drugačije teško da bi mogao da angažuje ofanzivca čija tačna pozicija nikada nije jasno definisana. Tim sa Sent Džejms Parka ima ograničene mogućnosti zbog finansijskog fer-pleja i prema trenutnom stanju moraće da proda neke od svojih najvrednijih igrača kako bi namirio nagomilani minus.

Spekuliše se da bi do leta klub mogli da napuste Bruno Gimarais i(li) Sven Botman, a razlog je prijavljeni minus od gotovo 85.000.000 evra.

Paulo Dibala u Romi ima solidnu godinu uprkos stalnim povredama. Postigao je šest i asistirao za još toliko golova u 18 nastupa. Veći je problem to što je Dibala od početka sezone propustio već desetak utakmica, neće igrati ni derbi sa Milanom, a od starta takmičarske 2022/23 nije odigrao više od 30 mečeva!

I pored toga Njukasl ga vidi kao validno rešenje u napadu...


tagovi

Paulo DibalaNjukaslRomaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara