Trener Dubočice Miodrag Anđelković (©YouTube/Sportska Televizija)
Trener Dubočice Miodrag Anđelković (©YouTube/Sportska Televizija)

Da li može Dubočica da spasi sezonu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 10:31

Leskovčani moraju da pobede Metalac (ponedeljak, 18) inače će morati ozbiljno da se zabrinu za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije

Ima li kraja neverovatnom posrnuću Dubočice? Posle pobede nad Inđijom u poslednjem kolu jesenje polusezone delovalo je da su Leskovčani najbliži tome da se uz OFK Beograd plasiraju direktno u Mozzart Bet Superligu Srbije, ali posle očajno odrađenih priprema i zimskog prelaznog roka, te katastrofalnih rezultata u prolećnoj polusezoni sada se već dovodi u pitanje njihov opstanak u drugom rangu takmičenja. Mnogo toga zavisi od od susreta sa Metalcem (ponedeljak, 18) u 29. kolu Mozzart Bet Prve lige, pretposlednjem u ligaškom delu.

Po završetku jesenje polusezone sa klupe je iznenada otišao Dejan Čelar. Zamenio ga je Marjan Živković, ali nije se snašao na novoj funkciji. U prvih osam prolećnih utakmica crveno-beli su zabeležili po četiri remija i poraza, pa su naglo potonuli na tabeli.

Izabrane vesti

Probali su Leskovčani sa još jednom smenom trenera, umesto Živkovića je angažovan Miodrag Anđelković, ali obe utakmice pod njegovom palicom Dubočica je izgubila, od Mačve i Slobode sa po 1:0.

Zato, sada je tek deveta na tabeli, ispod crte za plej-of. Ima po tri boda manje od Mačve, Grafičara i Radničkog iz Sremske Mitrovice, tako da joj samo trijumf nad Metalcem ostavlja šansu da se u poslednjem kolu bori za plej-of protiv Jedinstva u Ubu. Pritom, danas bi Radnički mogao da joj pobegne van domašaja, ukoliko na svom terenu od 16 časova savlada lokalnog rivala Inđiju.


18.00: (1,98) Dubočica (3,05) Metalac (4,00)


Realizacija je i dalje najveći problem Dubočice, postigla je samo dva gola ovog proleća. Bez pogotka je već 339 minuta, zato smo i konstatovali da je loše odrađen prelazni rok.

Tokom jeseni najbolji strelac Dubočice bio je 38-godišnji Dušan Savić, koji je tri od svojih šest golova postigao iz penala. Dvanaest godina mlađi Milan Đokić, koji je trebalo da zapravo bude prvi napadač ekipe, nije se proslavio sa realizacijom. Postigao je samo četiri pogotka na 26 utakmica, sakupio je više asistencija (šest).


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


Nedavno je zbog toga angažovan Žunior Talo Gađi, nekadašnji napadač Rome, Lila i reprezentacije Obale Slonovače, od kojeg se očekivalo da na iskustvo napravi razliku u Mozzart Bet Prvoj ligi. Međutim, bio je bez kluba od jula, došao je u nedovoljno dobroj fizičkoj formi, pa je do sada sakupio svega 58 minuta na terenu. Još se čeka na njegov prvi pogodak.

Dubočici nikako ne ide na ruku ni to što je Metalac popravio formu u poslednje vreme. Pobedio je na tri od poslednje četiri utakmice i tako je sebi značajno popravio izglede da opstane u ligi. Igraće svakako u plej-autu, ali je barem trenutno iznad crte za selidbu u treći rang. Štaviše, ako pobedi danas u Leskovcu prići će Dubočici na samo bod zaostatka.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 29. KOLO

Nedelja

Grafičar - Mačva 2:2 (1:1)

/Ajdar 34, Jevtić ag 90 - Ristivojević 17, Ristić 65/

OFK Beograd - OFK Vršac 1:0 (0:0)

/Marković 46/

RFK Novi Sad - Sloboda 0:4 (0:2)

/Glišović 8, Čarls 32, Srbijanac 71, 83/

Kolubara - Smederevo 2:4 (1:3)

/Đorđević 2, Jevremović 54 - Zuvić 17, 22, Obradović 24, Dimitrijević 86/

Ponedeljak

16.00: (2,05) Radnički Novi Beograd (3,20) Jedinstvo Ub (3,60)

16.00: (2,00) Radnički Sremska Mitrovica (3,20) Inđija (3,70)

16.00: (2,35) Tekstilac (3,00) Mladost GAT (3,10)

18.00: (1,98) Dubočica (3,05) Metalac (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeDubočicaMetalacMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara