Fudbaleri Bajera (©Reuters)
Fudbaleri Bajera (©Reuters)

Da “Neverkuzen“ konačno postane šampion! Rano je još da se priča o tituli, ali je lepo sanjati

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 19:27

Ekipa Ćabija Alonsa vezala i peti trijumf

Prođe cela decenija, da niko nije uspeo da skine minhenski Bajern sa nemačkog trona. Rekli bi mnogi, kada to nije uspela Borusija Dortmund prošlog maja, kada je titulu na tacni “odbila“ u poslednjem kolu kriminalnim izdanjem protiv Majnca, teško da će neko uspeti u skorije vreme to da učini. A, možda će ta budućnost doći brže nego što se očekuje. Možda, samo možda...

Prerano je još da se uopšte priča o tituli, pa i za napad na istu, ali je trenutno mnogo lepo sanjati ako ste navijač ili fudbaler Bajer Leverkuzena ili trener Ćabi Alonso. Bajer nastavlja da gradi put ka kruni koja se čeka od osnivanja kluba, odnosno biće do sledećeg leta tačno 120 godina! Peta uzastopna pobeda, precrtan je i Frajburg, a simpatična ekipa mladog španskog taktičara vratila se na vrh Bundeslige sa dva boda više u odnosu na Bajern koji ne želi da ikome prepusti krunu, ali i to će neminovno morati jednom da se dogodi. Da li baš ove sezone – videćemo. Bajer Leverkuzen – Frajburg 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Da li će “Neverkuzen“, kako drugi podrugljivo zovu Bajer ukazujući na to da nisu dosad bili šampioni, konačni doći na vrh Bundeslige?!

Današnju pobedu inspirisao je Florijan Virc. Bajerov biser učestvovao je kod oba gola. Prvo kada je samostalno predriblao kompletnu odbranu Frajgburga uz 13 kontakta sa loptom pre nego što je iz četrnaestog pogodio dalji ugao gola u 36. minutu, drugi kada je ponovo ušao u trk i driblinge sa protivničkim igračima, da bi onda imao sreću što je lopta završila kod Jonasa Hofmana koji je pogodio metu najviše zahvaljujući golmanu Frajburga. Noa Atubolu je taj kome se piše gol koji možete da pogledate OVDE.

Ovo je definitivno bila sedmica Florija Virca! Prvo je kao izmena inicirao akciju za pobednički gol protiv Volfzburga, onda je u Ligi Evrope sa golom i tri asistencije počastio Karabag, da bi danas praktično sve uradio sam. Kada govorimo o celoj akciji kod prvog Vircovog gola, čak je i fudbalski majstor kakav je bio Ćabi Alonso ostao oduševljen kraj aut linije kada je video mladu nadu nemačkog i evropskog fudbala u akciji. Gol pogledajte OVDE.

Alonso je posle Karabaga govorio u superlativu o svom mladom štićeniku.

“Vidim da Flo s vremenom postaje sve zreliji fudbaler. Igrač je koji može da pravi razliku. Sve što radi je prirodno, to se ne uči, sa tim se rađaš i to ne može svako“.

Mogao je Bajer da ima i veću prednost, samo lopta nije htela u gol. Šanse su se ređale, a domaćin potpuno dominirao situacijom pošto je prvi deo utakmice završio sa više od 75 odsto poseda!

Umesto toga, Frajburg je konačno prekinuo sušu golova u gostima koja traje još od sredine avgusta. Manuel Gulde je uspeo da se upiše u listu strelaca u 70. minutu - gol pogledajte OVDE - i tako začini preostalih dvadesetak minuta utakmice, ali je Bajer i posle toga ostao u apsolutnoj kontroli i nije dozvolio da se dogodi šokantan rasplet.

Za Leverkuzen je 27 pogodaka u prvih devet utakmica Bundeslige novi klupski rekord. Posle uvodnih 0:0 protiv Bajerna, Bajer je u proseku beležio tri gola!

BUNDESLIGA – 9. KOLO

Petak

Bohum - Majnc 2:2 (1:0)

/Šteger 21p, Šloterbek 82 - Šloterbek ag 59, Kraus 96/

Subota

Augzburg – Volfzburg 1:2 (1:2)

/Tic 17 – Vind 35, Majer 43pen /

Menhengladbah – Hajndenhajm 2:1 (1:1)

/Plea 4, 52 – Dinkči 38/

Bajern Minhen – Darmštat 8:0 (0:0)

/Kejn 51, 69, 88, Sane 56, 64, Musijala 60, 76, Miler 71/

Štutgart – Hofenhajm 2:3 (0:2)

/Fuhrih 61, Undav 74 - Promel 5, Veghorst 21 pen, Skov 66/

Verder – Union Berlin 2:0 (1:0)

/Knohe 38 ag, Dukš 75/

RB Lajpcig - Keln 6:0 (4:0)

/Verner 15, Openda 40, 45+3, Raum 43, Šeško 88, Baumgartner 90+1/

Nedelja

Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund 3:3 (2:1)

/Marmuš 8 penal, 24, Šaibi 68 – Sabicer 45+1, Mukoko 54, Brant 82/

Bajer Leverkuzen - Frajburg 2:1 (1:0)

/Virc 36, Atubolu 61ag, Gulde 68/



tagovi

Florijan VircBajer LeverkuzenFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara