Dalić izdiktirao spisak Hrvata za početak kvalifikacija za EURO, samo tri nova imena

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 14:02

"Nemamo razloga da puno menjamo ekipu koja je pre nekoliko meseci osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu", poručio selektor komšija

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak kandidata za kvalifikacione utakmice za Evropski šampionat protiv Velsa na Poljudu (25. mart), odnosno protiv Turske u Bursi tri dana kasnije (28. mart).

U odnosu na grupu momaka koja je predstavljala Vatrene na Mundijalu u Kataru, nema više Dejana Lovrena koji se oprostio od nacionalnog tima. Među 25 nema Krstijana Jakića, baš kao ni golmana Iva Grbića i Ante Budimira, dok su nova imena Luka Ivanušec, Nediljko Labrović i Petar Musa.

Izabrane vesti

Hrvate će kao i dosad predvoditi kapiten Luka Modrić, što je nagoveštaj, konstatuju tamošnji mediji, da vezista Real Madrida nema nameru da se opršata od dresa s državnim grbom pre završnog turnira u Nemačkoj 2024.

Bez obzira što proživljava veoma teške trenutke u Sautemptonu - gde nije dobio pravu šansu - Dalić je ipak pozvao i Mislava Oršića, doskora ponajboljeg igrača Dinama, kog očito ne želi tek tako da se odrekne.

Promene u sastavu maltene kozmetičke...

"Nemamo razloga da puno menjamo ekipu koja je pre nekoliko meseci osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, pa je tako na spisku velika većina igrača iz Katara. Priključili smo ponovo Luku Ivanušeca koji igra u veoma dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vreme želimo da vidimo u reprezentativnom okruženju", poručio je Dalić.

U predstojećim kvalifikacijama učestvuju 53 nacionalna tima podeljena u deset grupa. Na završni turnir, pored domaćina Nemačke, plasiraće se deset pobednika grupa, još toliko drugoplasiranih selekcija, a preostala tri mesta biće popunjena kroz plej-of u kom će se naći ekipe s najboljim rezultatima iz Lige nacija koje plasman nisu obezbedile putem zvaničnih kvalifikacija.

SPISAK HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrana: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Livaja, Petar Musa.



tagovi

EURO 2024HrvatskaZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara