Pašalić i Modrić (Reuters)
Pašalić i Modrić (Reuters)

Dalić objavio spisak Hrvatske: Livaja s reprezentacijom prvi put nakon letošnjeg incidenta

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 13:42

Josip Brekalo zamenio povređenog Ivana Perišića

Nešto više od dve nedelje pred novu reprezentativnu pauzu Zlatko Dalić je obelodanio sa kojim će snagama igrati mečeve 6. i 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine. Vatreni 12. oktobra igraju u Osjeku protiv Turske, a tri dana kasnije će gostovati Velsu u Kardifu. Dve najveće promene u odnosu na septembarske utakmice jesu povratak Marka Livaje, odnosno Josipa Brekala.

Napadač Hajduka će prvi put od juna mesea i incidenta s treninga na Rujevici obući dres državnog tima. Podsetimo, tada je trening bio nakratko prekinut nakon što se Livaja zaputio ka tribinama da se verbalno obračuna sa delom publike koji ga je konstantno vređao. Razlozi su bili njegovo ponašanje nakon finala Kupa Hrvatske i slavlja Hajduka protiv Šibenika, a takođe i dešavanja na koja sam igrač nije mogao da utiče poput paljenja sedišta na tribini na kojoj su se nalazili navijači Hajduka.

Izabrane vesti

U svakom slučaju Livaja je ponovo deo reprezentacije kao i Brekalo za kojeg se mesto napravilo nakon teže povrede Ivana Perišića. Brekalo bi trebalo da predstavlja pojačanje na levom krilu zbog izostanaka Perišića, Mislava Oršića, ali i upitnika kod zdravstvene situacije Luke Ivanušeca. Novopečeni fudbaler Fajenorda jeste na spisku Hrvatske, ali je nedavno izašao iz povrede i pitanje je koliko je spreman da pomogne ekipi.

Hrvatska je u septembru savladala Letoniju sa 5:0, osvojila još tri boda milinalnom pobedom protiv Jermenije i iskočila na čelo svoje grupe sa isto bodova kao Turska, ali utakmicom manje. Moraće izabranici Zlatka Dalića ozbiljno da shvate oktobarske mečeve jer ih recimo potencijalni poraz od Turske uvodi u neprijatnu situaciju, jer dan ranije Vels potencijalnom pobedom protiv Gibraltara ima šansu da se bodovno izjednači sa Vatrenima na tabeli.

SPISAK HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrana: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Sredina: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napad: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara