Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Daliću novi ugovor: Na klupi Hrvatske ostaje do 2026, prestići će Ćira Blaževića

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 13:23

Postaće najdugovečniji selektor Vatrenih

Hrvati imaju brigu manje, rešili su goruće pitanje: Zlatko Dalić potpisao je novi ugovor.

U skorije vreme Vatreni neće menjati selektora. Zlatku Daliću ugovor isticao je na leto, a po novom će ostati na selektorskoj poziciji do 2026. godine. Zaključno sa Svetskim prvenstvom u Americi, Kanadi i Meksiku trebalo bi da predvodi reprezentaciju.

Izabrane vesti

Zlatko Dalić će ubrzo postati najdugovečniji selektor Hrvatske. Već šest godina obavlja selektorsku funkciju, još od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, kada je smenjen Ante Čačić. Strateg iz Livna je odveo Vatrene na Mundijal, uveo je u finale i osvojio srebro, da bi se u decembru prošle godine iz Katara vratio sa bronzom.

Hrvatsku je vodio 70 puta, dva manje od Ćira Blaževića. Protiv Turske će izjednačiti njegov rekord – pre tog meča Vatrene očekuje i duel sa Velsom na Poljudu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj – a na vrhu će se osamiti na završnom turniru Lige nacija protiv Holandije.

Zahvaljujem predsedniku Kustiću i celom HNS-u na velikom poverenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta isticao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu da imam kao trener, te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira na to što smo već postigli čudesne uspehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova“, izjavio je Zlatko Dalić nakon potpisa novog ugovora.

Raduje se selektor Hrvatske novim izazovima, pogotovo predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj na koje će osvajač dve medalje sa prethodne dve planetarne smotre pokušati da se kvalifikuje u konkurenciji Velsa, Turske, Jermenije i Letonije.

U junu ćemo pokušati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg leta želimo biti deo spektakularnog Eura u Nemačkoj – bilo bi ispunjenje sna igrati veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stručnim štabom, te ne mogu da zamislim lepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije“.


tagovi

Zlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara