Žreb za Ligu šampiona (©Reuters)
Žreb za Ligu šampiona (©Reuters)

Dan žrebova: Portugalci kao poželjni u Ligi šampiona, Šahtjor i Salcburg u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 09:42

U podne se u Nionu izvlače parovi osmine finala elitnog takmičenja, od 13 časova je žreb baraža za Ligu Evrope, a sat vremena kasnije među kuglicama u Ligi konferencije naći će se i Partizanovo ime

Bilo je iznenađenja, velikih radosti i tuge. Dva meseca trajale su grupne faze UEFA takmičenja, a ovog ponedeljka saznaćemo parove prvog kola nokaut faze. Od podne će u Nionu biti izvlačene kuglice s imenima klubova koji će igrati osminu finala Lige šampiona. Sat vremena kasnije je žreb baraža u Ligi Evrope, a od 14 časova i u Ligi konferencije, gde će među učesnicima biti Partizan.

Evropski tron brani Real Madrid, jedini predstavnik Španije koji je preostao u Ligi šampiona. Godinama se nije dogodilo da samo jedan klub iz Primere nastavi takmičenje, ali Barselona i Sevilja kao trećeplasirane u svojim grupama morale su stepenik niže, dok je Atletiko Madrid završio sa međunarodnom scenu za ovu sezonu. Liga Evrope će dobiti novog prvaka, jer je Ajntraht trijumfom prošle sezone zaradio vizu za elitu u kojoj se izborio za drugo mesto u grupi sa Totenhemom, Sporting Lisabonom i Olimpik Marseljom.

Izabrane vesti

KVOTE ZA OSVAJANJE LIGE ŠAMPIONA

U premijernom izdanju Lige konferencije pehar je pripao Romi, koja je kroz grupu Lige Evrope prošla kao druga, pa sada za rivala čeka neku od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Među najpoželjnijima su Šahtjor i Sporting.

Portugalci kao da su preuzeli mesta svojih komšija iz Španije. Porto i Benfika su prošli u osminu finala Lige Evrope i to kao prvi u svojim grupama, te će biti povlašćeni na žrebu, dok pomenuti Sporting čeka proleće u Ligi Evrope, dok se Braga kao trećeplasirana iz grupe tog takmičenja seli u Ligu konferencije.

KVOTE ZA OSVAJANJE LIGE EVROPE

Kada se priča o najboljima, trenutno su u sjajnim serijama Napoli i PSŽ, koji bi i mogli da se sastanu već u osmini finala, pošto su Parižani u drugom šeširu, a Napolitanci iz njega ne mogu da dobiju Milan i Inter. Iako je fraza, jasno je da nema lakih rivala, ali sigurno je da se većina timova iz provg šešira Lige šampiona za rivala nada Ajntrahtu, potom Brižu, pa RB Lajpcigu.

TIMOVI NA ŽREBU

Liga šampiona (prvi šešir): Napoli, Porto, Bajern Minhen, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Mančester Siti, Benfika.

Liga šampiona (drugi šešir): Liverpul, Klub Briž, Inter, Ajntraht, Milan, RB Lajpcig, Borusija Dortmund, PSŽ.

***Prve utakmice osmine finala su 14, 15, 21. i 22. februara, a revanši 7, 8, 14. i 15. marta 2023.

Drugoplasirani timovi Lige Evrope: PSV Ajndhoven, Ren, Roma, Union Berlin, Mančester Junajted, Midtjiland, Nant, Monako.

Trećeplasirani timovi Lige šampiona: Ajaks, Bajer Leverkuzen, Barselona, Sporting Lisabon, Šahtjor, Salcburg, Sevilja, Juventus.

***Prve utakmice plej-ofa za osminu finala su 16, a revanši 23. februara 2023.

O potencijalnim rivalima Partizana u Ligi konferencije opširnije OVDE.

KVOTE ZA OSVAJANJE LIGE KONFERENCIJE


tagovi

Liga šampionažreb za ligu šampiona

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Bajern
Totenhem
Čelsi
Real Madrid
Man. Siti
Liverpul
Dortmund
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara