"Robi Benson (Dandalk)"
"Robi Benson (Dandalk)"

Dandalku utešna nagrada

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.09.17. | 11:20

Branilac šampionske titule će ostati bez pehara prvaka, ali bi zato u vitrine mogao da stigne trofej Liga kupa

Robi Benson (Dandalk)

Dandalk i Šamrok obnoviće rivalstvo u prvoj ovosezonskoj borbi za trofej u Republici Irskoj - finalu Liga kupa!

Izabrane vesti

Na prethodna dva ovosezonska prvenstvena odmeravanja snaga oba puta slavili su Roversi, ali to svakako pada u vodu kada se igra meč za pehar. Loš dan i trofej ide rivalu. Nema popravnog.

Oba sastava nalaze se u izvanrednoj formi. Šamrok je slavio na šest uzastopnih utakmica, računajući sva takmičenja i pritom je uglavnom postizao dva ili više pogodaka. Ekipa mladog stratega Stefena Bredlija (32), kome asistira nekadašnji as Blekberna, Čelsija, Njukasla i Fulama Demijen Daf, do finala je stigla laganim trijumfom nad Bohemijansom (3:1), potom minimalcem protiv Longforda, da bi u polufinalu izbacili Kork Siti, na jedvite jade. Posle produžetka, golom u 120. minutu, iako su od 38. imali igrača više.

MOZZART KVOTE
(3,50) ŠAMROK (3,25) DANDALK (2,05)

Sa druge strane, Dandalk je posle vrlo uspešne prošle sezone i učešća u grupnoj fazi Lige Evrope osvojio titulu, ali je letos ispao u 2. kolu kvalifikacija od Rozenborga i sada je bez Evrope. Sastav s Orijel Parka nanizao je sedam pobeda u svim takmičenjima, na kojima je postizao tri i više pogodaka. Do finala Liga kupa Dandalk je stigao posle bolje izvođenja jedanaesteraca sa UCD-om, a potom je počistio Voterford (3:0) i Galvej (3:0). Branilac šampionske titule ove sezone će ostati bez pehara prvaka, ali bi zato u vitrine mogla da stigne utešna nagrada.

(FOTO: Action Images)


tagovi

sportsko klađenjeŠamrokIrska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara