Dani odluke u Madridu: Ko kaže da je sve rešeno?

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 18:18

I da će Karleto sigurno na klupu Brazila

Odlazak Karla Ančelotija iz Real Madrida nije gotova stvar! Ovaj se zaključak nameće nakon teksta Marke u kom se kaže da Italijan veoma srećan u Madridu, da čelnici Kraljevskog kluba i navijači i dalje imaju puno poverenje u njega, odnosno da bi ga rado videli na klupi i iduće sezone.

Međutim paralelno sa željama Madriđana postoje i one iz dalekog Brazila. Nije tajna, nije novost - čak je bilo i javnih istupa videćih ljudi tamošnjeg Saveza - da i Brazilci u Karletu vide idealno rešenje za naredni period. Poslednjih meseci stvoren je medijski ambijent kako je to gotova stvar, ali izgleda da nije baš tako.

Izabrane vesti

Načelan, usmeni pristanak, Brazil je dobio od italijanskog stratega, uz ogradu da bi do saradnje moglo da dođe tek kada završi svoju misiju na Santijago Bernabeuu. Mnogi su tako pomislili da će to dogoditi na kraju tekuće sezone, kada mu istekne ugovor, očigledno ne verujući da bi Real mogao da napravi novi uzlet pod Ančelotijem.

A upravo se to događa.

Nakon eliminacije od Mančester Sitija u Ligi šampiona proletos, ili bolje reći načina na koji je Real ispao (poražen u revanšu na Itihadu 0:4), javnost je nekako združeno 'proglasila' kraj Ančelotijeve ere u Madridu i 'oročila' ga na još godinu dana, ocenjujući taj potez Florentina Pereza kao iskazivanje poštovanja prema jednom od najvećih svihz vremena, no Karleto i pored svih problema s igračkim kadrom (ostao bez napadača top klase, ekipu zadesile brojne povrede) uspeo je kako-tako da ustroji Beli sastav i prvu trećinu šampionata završi na prvom mestu - ispred šampiona Barselone.

Veterani su možda nezadovoljni smanjenom minutažom, ali to ne iskazuju javno; igra nije na nivou koji navijači i Perez priželjkuju, ali ni jedan ni drugi ključni faktor za mir u Valdebebasu za sada ne diže buku.

Opšta je ocena: zasluga Karla Ančelotija i njegove veličine, uticaja.

"Čelnici Real Madrida znaju šta imaju u rukama. I Florentino Perez i Hose Anhel Sančes znaju za interesovanje Brazila. Ipak, ne isključuju nastavak kontinuitet sa Ančelotijem", piše Marka. "Ponuda za nastavak saradnje s njihove strane još nije stigla. Isto tako, Italijan se još nije pravno obavezao Brazilcima. Da, usmeni dogovor postoji. Probem leži u tome što se Brazilcima žuri, žele ozvaničenje saradnje do kraja godine, kako je već kazao predsednik tamošnje fudbalske federacije Ednaldo Rodriges. U isto vreme, Madriđani su u raskoraku. Trenutni odnos čelnika kluba i trenera je u 'najslađoj tački' otkako se vratio, sve ide kako treba, međutim dobro je poznato da se na Šamartenu trenerima sudi na kraju sezone, nikako u oktobru ili novembru".

U prevodu, Perezu je rano da nudi novi ugovor, a Karleta Brazilci pritiskaju da se odluči, kako bi znali da li mogu da računaju na njega za Kopa Amerika.

"Ančeloti je fokusiran na sezonu u Realu jer veruje ovaj tim, oseća se dobro u glavnom gradu Španije i smatra fa idealnim za život. Brazil bi bio kulminacija njegove karijere, nema sumnje, ali on bi uvek prednost dao Realu ukoliko bi se našao pred izborom. Problem je što vreme sada počinje da igra ključnu ulogu", stoji dalje u tekstu madridskog lista, tradicionalno dobro upućenog u dešavanja u Kraljevskom klubu.

Za očekivati je da jedan od najuspešnijih stratega svih vremena u narednim mesecima donese konačnu odluku. Ukoliko ne stigne ponuda od Reala za nastavak saradnje do kraja decembra, nema dileme da će staviti paraf na predugovor sa brazilskom federacijom.

Logično, u Madridu su svesni takve opasnosti i uveliko razmišljaju o narednim koracima. Nedeljama unazad govori se o potencijalnim zamenama. Najčešće se pominju imena legendarnog nadapača Raula Gonzalesa, koji trenutno vodi mladi tim Kraljevskog kluba, odnosno Ćabija Alonsa. Nekadašnji as Liverpula, Bajerna i Reala čuda čini sa Bajer Leverkuzenom, igra atraktivan fudbal i ima izlaznu klauzulu za sva tri bivša kluba.

Ipak...

"Postoji uverenje što dolazi iz okoline Ćabija Alonsa da bi on želeo da odradi još jednu sezonu u Bajeru pre nego što napravi idući, veliki korak", dodaju u istom tekstu.

A onda i zaključak:

"Sledi nekoliko dana ili nedelja razmišljanja. Da se vidi šta treba uraditi. Ili odmah ponuditi novi ugovor Ančelotiju, ili krenuti u pripreme za oblikovanje budućnosti s novim, mladim trenerom".

Valja podsetiti da je jedno vreme u fokusu bio i Julijan Nagelsman, no on je nedavno preuzeo reprezentaciju Nemačke. Opet, to ne mora da znači da je definitivno izgubljen, pošto mu ugovor ističe odmah po okončanju Evropskog šampionata 2024.

Real je ove sezone sezone s Karlom Ančelotijem doživeo samo jedan poraz. Onaj u derbiju od Atletiko Madrida. U Ligi šampiona ima maksimalan učinak - dve utakmice - šest bodova.


tagovi

Karlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara