Ronaldo i Kasano u opremi Real Madrida (©AFP)
Ronaldo i Kasano u opremi Real Madrida (©AFP)

Kapelovi problemi sa Ronaldom i Kasanom: Jedan smrdeo na alkohol, drugi naručivao pomfrit

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 12:38

Anegdote bivšeg trenera Reala

U dva navrata je Fabio Kapelo sedeo na klupi Real Madrida i oba puta doneo titule Kraljevskom klubu u Primeri. U prvom mandatu uspeo je da uklopi napadački triling Šuker-Mijatović-Raul, od Roberta Karlosa i Klarensa Sedorfa napravio igrače za velika dela... U drugom je sarađivao sa još većim zvezdama, ali i manjim profesionalcima. Pre svih - Ronaldom i Antoniom Kasanom.

Pričao je već trofejni Italijan koliko mu je bilo teško da radi sa Brazilcem, a španski mediji prenose nove izjave vezane za čuvenog golgetera.

Izabrane vesti

Kapelo i Ronaldo su se poklopili u Real Madridu leta 2006. godine, ali je već na zimu došlo do rastanka.

"Februara 2007. odlučio sam da otpustim Ronalda. Bio je neko ko previše voli da se provodi i negativno utiče na grupu", objasnio je trofejni strateg.

U jednom od ranijih intervjua Kapelo je rekao da mu se Rud van Nistelroj po dolasku u Real Madrid žalio da u svlačionici smrdi na alkohol.

"To je bila istina", potvrdio je Italijan.

Razlog za rastanak sa Ronaldom bila je i prekomerna kilaža.

"Kada sam došao, Ronaldo je imao 94 kilograma. Na Svetskom prvenstvu 2002. imao je 82. Rekao sam mu da smrša, što je i učinio. Spustio je na 92,5".

Kada ga je nekadašnji poslodavac iz Milana Silvio Berluskoni, pozvao za savet, Kapelo mu je rekao da ne dovodi Brazilca. Nije ga poslušao, a transfer je iznosio oko 8.000.000 evra.

"Berluskoni me je pozvao jednog dana i postavio hipotetičko pitanje o kupovini Ronalda. Savetovao sam ga da to ne čini, rekao sam mu da je on momak koji voli žurke i razmišlja samo o ženama. Zahvalio mi je, a sledećeg dana sam pročitao naslov: 'Ronaldo u Milanu'", prisetio se Kapelo.

Ronaldo je za dve sezone u Milanu sakupio jedva 20 mečeva, u kojima je dao šest golova. Više vremena provodio je u ambulanti nego na terenu...

Brazilac nije bio jedini psihološki izazov s kojim se Fabio Kapelo susreo u Madridu. Probleme mu je pravio i Antonio Kasano,

"Često smo se svađali. Kasano je pred svaku utakmicu naručivao pomfrit, što je neprihvatljivo, ali više sam se ljutio na našeg kuvara nego na njega", naveo je Italijan.


tagovi

Fabio KapeloReal MadridRonaldoAntonio Kasanoac milan

Obaveštavaj me

Real Madrid
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara