Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

Leverkuzenu vezane ruke, Ćabi Alonso ima izlaznu klauzulu za Real, Bajern i Liverpul

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 17:38

Španac ima ugovor do 2026. godine, ali bi Baj arenu mogao ranije da napusti…

Veliki igrač ne mora nužno da bude i veliki trener, koliko te dve stvari mogu i ne moraju da imaju dodirnih tačaka spoznali su Frenk Lampard, Andrea Pirlo, pa i Stiven Džerard. I mnogi drugi koji su se okušali u trenerskim vodama po završetku karijere. Međutim, sa Ćabijem Alonsom bi priča mogla da bude drukčija.

Prvi signali su pozitivni. Bajer Leverkuzen je preuzeo kada je bio pretposlednji u Bundesligi, ekipom je prostrujala sveža krv i na rezultate se nije dugo čekalo. Polufinale Lige Evrope, novi izlazak na međunarodnu scenu i prvo mesto u nemačkom šampionatu pred odlazak na reprezentativnu pauzu, uz atraktivnu igru i “brdo” golova. Navijači Bajera uživaju, samo je pirtanje koliko će još, jer prema pisanju Bilda španski trener ima izlaznu klauzulu za tri velikana evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Ćabi Alonso je u oktobru preuzeo Farmaceute, podigao je klub i zasigurno sada žale što nije potpisan ugovor na duži vremenski period. Po trenutnom bi trebalo da ostane na Baj areni do leta 2026. godine, ali sva je prilika da neće ni toliko…

Nedeljama unazad govorka se da su Real Madrid i Bajern Minhen ozbiljno zainteresovani, da pomno prate razvoj situacije i igre Bajer Leverkuzena. Imaju i šta da vide, jer je Alonsov tim neporažen u DFB kupu i Ligi Evrope, dok u Bundesligi drži lidersku poziciju. I kako je krenuo moći će da bira gde će nastaviti da gradi karijeru, pošto prema pisanju Bilda ima izlaznu klauzulu za Real Madrid, Bajern i Liverpul!

Dakle, klubove u kojima za vreme igračkih dana ostavio ozbiljan pečat.

Moći će Ćabi Alonso da napusti Bajer Leverkuzen pre isteka ugovora, no za sada je nepoznato sa koliko bi na Baj areni bili obeštećeni. S obzirom da je Španac na početku karijere i okolnosti u kojima je preuzeo ekipu, verovatno ne mogu da računaju na pozamašnu cifru.

Pre no što je stigao u Leverkuzen, vodio je B tim Real Sosijedada i radio u mlađim selekcijama Real Madrida. U Bajeru je dobio šansu da samostalno radi na višem nivou i Otmar Hicfeld smatra da to ne sme da zanemari, da treba da se oduži…

“Moja preporuka Ćabiju je da ostane u Leverkuzenu do 2025. Mislim da treba da se oduži klubu za to što je dobio priliku da radi u Bundesligi”, rekao je Otmar Hicfeld i dodao:

“Teško je reći ‘ne’ Real Madridu, ako ponuda zaista postoji”.

Nedavno je radio Marka izvestila da je Kraljevski klub doneo odluku, da je procenjeno kako je Alonso spreman da od leta preuzme ekipu i bude naslednik Karla Ančelotija

“Znam ga, jer smo sarađivali dok je bio igrač. Poseduje ogromno fudbalsko znanje i odlično mu ide u Leverkuzenu. Želim mu da, kao Raul ili Arbeloa, jednog dana bude trener Real Madrida. Zato što je najbolji. Zato što ih mnogo volim. Nadam se da će jednog dana moći da treniraju ovaj klub”, poručio je pre nekoliko sedmica Don Karlo.

Real Madrid i Bajern se čine kao daleko realnije opcije, jer će Karlo Ančeloti od leta obavljati selektorsku funkciju u Brazilu, a minhenskom klubu ne ide sa Tomasom Tuhelom kako su zamislili. Baravci poprilično “štucaju”. Sa druge strane, Jirgen Klop je učvrstio poziciju u Liverpulu i on je taj koji se pita koliko će ostati na Enfildu. Jedino bi potencijalni zov nemačke reprezentacije nakon Evropskog prvenstva mogao da mu otvori nove vidike…



tagovi

Ćabi AlonsoBajer LeverkuzenBajern MinhenReal MadridLiverpul

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara