Slavlje Danijel Aleksića (©Reuters)
Slavlje Danijel Aleksića (©Reuters)

Danijel Aleksić skinuo krunu Galati, Prosinečki korak bliže opstanku, Malatija visi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.06.20. | 22:06

Remi od 1:1 i Istanbul Bašakšehir sa dva boda ispred Trabzona

Matematička šansa još postoji, ali osam bodova zaostatka i samo pet kola do kraja šampiona slute na scenario po kome će kruna promeniti vlasnika. Galatasaraj je morao da iskoristi priliku i u direktnom duelu savlada Istanbul Bašakšehir ne bi li se primakao na preteću razliku, ali je Danijel Aleksić braniocu titule verovatno zadatao fatalni udarac. Gol srpskog internacionalca u 51. minutu bio je Bašakšehiru dovoljan da izbori remi od 1:1 i ostane na bezbednoj udaljenosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

To naravno ne znači da je Bašakšehir već šampion, prvenstveno zbog toga što je Trabzon na samo dva boda iza Aleksićevog tima, ali kalendar takmičenja trebalo govori da posle dve titule viceprvaka i jednog trećeg mesta u poslednje tri sezone istanbulska ekipa zaista ima čemu da se nada. Bašakšehir naime u narednom kolu gostuje u Antaliji, a onda u poslednje četiri runde ima Denizli, Konju, Kajzeri i Kasimpašu, sve timove iz donjeg dela tabele.

Izabrane vesti

Galata je tu bila ubedljivo najveći izazov i Bašakšehir ga je položio sa prelaznom ocenom. Naime, mogao je da prođe i bolje, pošto je prvi stigao do gola kada je Irfan Kaveči u 51. minutu sjajno centrirao sa levog boka, a Aleksić izmakao pažnji čuvara i glavom precizno gađao u dalji ugao za vođstvo od 1:0.

Međutim, treba reći da je moglo da bude i gore, pošto je posle jedne izgubljene na sredini terena Emre Akbaba izjednačio da bi sam kraj meča Bašakšehir dočekao sa desetoricom na tereu. Edin Višća je u 85. minutu dobio drugi žuti karton, ali brojčana prednost nije pomogla Galati da stigne do sva tri plena i zadrži realne šanse da opet bude šampion. Mada bi Bašakšehiru verovatno odgovaralo da Galata ne odustane tako brzo, jer već u sledećem kolu na Bosforu dočekuje baš – Trabzon.

Čini se da je svoju šansu danas prokockao i Sivar s obirom da je na domaćem terenu sa 0:2 izgubio od Kajzerija Roberta Prosinečkog pa sada ima šest bodova manje od Bašakšehira. Kajzeri pak posle dve uzastopne pobede ima realne šanse da opstane u eliti, sada je poravnat sa Malatijom i ima bod manje od Rizea. Doduše i bod više od Konje što će reći da nas očekuje zanimljiva borba. Nisu sigurno to očekivali u Malatiji, letos su igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope u kojem ih je Partizan eliminisao.

Dodaćemo još samo da je Petar Škuletić odigrao poslednjih 20 minuta za Sivas, dok je Armin Đerlek na teren kročio u 79.

TURSKA 1 - 29. KOLO

Petak

Bešiktaš - Konja 3:0 (2:0)

/Jilmaz 39, Dijabi 45+2, Lens 62/

Subota

Fenerbahče – Malatija 3:2 (0:0)

/Murići 70, Tufan 91, 97 – Ndajišimije 81, Donald 89/

Gectepe – Alanja 3:3 (1:2)

/Gurler 11, Ozturk 49, Napoleoni 90 – Karadža 4, Sise 45, 65/

Trabzon – Ankaragudžu 1:1 (1:0)

/Serlot 3 – Rodriges 63/

Nedelja

Rize – Denizli 2:2 (1:2)

/Škoda 40, Boldrin 71 – Estupinan 20, Fernandes 30/

Sivas – Kajzeri 0:2 (0:1)

/Adžar 45,  Mensah 83/

Gacijantep – Antalija 1:0 (0:0)

/Kajode 58/

Bašakšehir – Galatasaraj 1:1 (0:0)

/Aleksić 51 – Akbaba 67/

Ponedeljak

20.00: (2,60) Genčlerbirligi (3,30) Kasimpaša (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Danijel Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara