Grujić i Lalatović ©MN Press
Grujić i Lalatović ©MN Press

Danilo Grujić o finalu: Lalatović nije upotrebio nijednu ružnu reč, Natho iznenadio nervozom, Drinčić je ljudina

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 08:45

"Psihološki smo skenirali trenera Vojvodine, očekivane provokacije sa tribina. Prihvatili smo njegovo ponašanje, uz dozu strpljenja", poručuje arbitar meča na Čairu

Iskusni sudija Danilo Grujić izneo je svoje utiske od dešavanjima na niškom Čairu za Sportski žurnal, nakon što se slegla prašina posle Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana. Iskusni arbitar poručuje da njega i njegov tim nije iznenadila nijedna situacija sa ove utakmice, jer su svi bili dobro pripremljeni za meč.

Na kraju krajeva, za arbitre je uvek najvažnije da ne budu glavni akteri utakmice, već oni koji će omogućiti da se ona bez spornih trenutaka kreće svojim tokom. Grujić ističe da iza svega stoji sistematična analiza i priprema.

Izabrane vesti

"Imali smo isti "hod" kao za finalni meč Lige šampiona 2018. Sudijski tim je došao da n ranije u Niš, jutro pred utakmicu smo održali uobičajeni sastanak, psihološki i taktičnki pripremili utakmicu. Činjenica da je ulog bio trofej nametnula nam je dodatni zadatak", kaže Grujić za Žurnal.

Da li se osećao naboj i pre utakmice?

"Jeste, ali isključivo sportskog karaktera, kontrolisali smo utakmcu svih 130 minuta".

Predigra finala u Novom Sadu okončana je tučom, sevale su pesnice na sve strane.

"Posebnu pažnju obratili smo na taj detalj. Rekao sam igračima pre izlaska na teren: Momci, zaboravite sve sa poslednjeg susreta, danas je nova utakmice, ovo je vaš dan. Poslušali su me".

Šta ste u analizi očekivali od Nenada Lalatovića?

"Bukvalno, sve viđeno. Psihološki smo skenirali trenera Vojvodine, očekivane provokacije sa tribina. Prihvatili smo njegovo ponašanje, uz dozu strpljenja. Spremili smo se i reagovali u interesu utakmice".

Kako je klupa Partizana odgovorila?

"Nije, koliko sam čuo, bilo reakcija. Partizanovci su Lalatovića prihvatili kakav je. Najbitnije, kompletna priča je ostala u sportskim okvirima".

Jesteli razmatrali opciju isključenja Nenada Lalatovića?

"Nije upotrebio nijednu ružnu reč. Da je bilo tako, siguro bi i trener Vojvodine završio na tribinama".

Ko vas je od aktera iznenadio ponašanjem?

"Na terenu, Natho. Iskusan, proveren fudbaler, nisam očekivao nervozu kod njega. I taj deo je ostao iza nas, nisam hteo da mu zadajem dodatni problem. Često smo pričali tokom utakmice. Rekao sam Partizanovoj "šestici": Igraj, sve ostalo je moj posao".

Ima i Vojvodina "starog vuka" Nikolu Drinčića.

"Ljudina, profesionalac, retka pojava u našem fudbalu. Nikada nijednu ružnu reč nisam čuo od Nikole. Čak ni u finalnoj utakmici".

Odakle varnice tokom penal serije?

"Sve sam jasno video od početka. Devetak je pogodio mrežu i provocirao navijače, predosetio sam problem. Krajičkom oka, snimio sam rezervnog golmana Partizana, Nemanju Stevanovića, kako baca flašu punu vodom na teren, Mahač Dalibor Đurđević držao je situacju pod kontrolom, potrčao je ka gužvi i odlično reagovao. Na sreću, brzo se završilo, Devetak je kažnjen žutim, a Stevanović crvenim kartonom".

Koliko vas je čuveni slučaj "Grobari Čokot" vratio unazad u karijeri?

"Nije uticao na Evropu, sigurno. Podredio sam karijeru Miloradu Mažiću, kao deo njegovog tima. Tražili smo cilj i uspeli", poručio je između ostalog Grujić.

KOMPLETAN INTERVJU MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA.


tagovi

Danilo GrujićNenad LalatovićBibars NathoNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara