Marko Srećković (©Starsport)
Marko Srećković (©Starsport)

Danilo Grujić: Skandal od suđenja na utakmici Crvene zvezde i Radničkog

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 15:38

Marko Srećković se nije proslavio u Beogradu

Crvena zvezda je bila bolja, Filip Dujmović je bio bolji, sve dok Milan Borjan nije pokazao da je kralj penal serija i Beograđane odveo dalje. Međutim, prvi utisak posle utakmice Zvezde i Radničkog nije pobeda crveno-belih posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, već skandalozno suđenje Kragujevčanina Marka Srećkovića. Bvši internacionalni sudija Danilo Grujić u intervjuu za Sportklub izbrojao mu je čak pet ključnih grešaka. Svakako će najviše pažnje kod navijača izazvati konstantno Borjanovo izletanje sa gol crte pre izvođenja penala, ali i Grujićeva tvrdnja da je Bojan Mlađović iz gostujućeg tima morao da dobije crveni karton još kada je u prvom poluvremenu oborio El Fardua Bena povlačenjem sa leđa.

Kada ipak govorimo o samom sudiji možda su i gore greške neke druge, jer pokazuju koliko je Srećković izgubio konce. Krenimo redom…

Izabrane vesti

Prvo što nije smeo da dozvoli jeste da se penal serija nastavi dok su navijači Crvene zvezde laserima ometali igrače Radničkog prilikom izvođenja penala. Drugo, kad je reč o Borjanovim odbranama…

Golman Crvene zvezde odbranio je četiri penala, ali i dva puta pre vremena izašao sa gol-linije. Sudija je morao da ponovi izvođenje tih kaznenih udaraca”, decidiran je Grujić u izjavi za Sport Klub.

Treća ključna greška tiče se isključenja Nikole Štulića nakon što je posle gola u penal seriji gestikulacijom izazvao reakciju navijača, pa i igrača Crvene zvezde.

Ogromna povreda pravila dogodila se pri isključenju igrača Radničkog Nikole Štulića, koji je drugi žuti karton dobio u penal seriji. Iako drugi žuti karton nije zvanično zaveden, u televizijskom prenosu jasno se videlo da ga je Štulić dobio. Praktično, Štulić nije smeo da dobije crveni karton, po pravilima, u penal-seriji prethodni kartoni se brišu“.

Deluje možda manje bitno, ali…

Ako je igrač isključen, što je prva povreda i grubo kršenje pravila, Crvena zvezda nije smela sa igračem više da izvodi kaznene udarce. Prema pravilima igre, ekipa sa više igrača mora da redukuje taj broj i ostane sa istim brojem na terenu kao i protivnik. U ovom slučaju, to je 10 na 10, a na terenu je bilo 11 prema 10“.

Po istom principu…

Prvotimac Radničkog, Lazar Jovanović, dobio je crveni karton u toku igre. Automatski, jedan igrač Crvene zvezde, pre prvog penala, morao je da napusti teren, kako bi procedura bila ispoštovana”, kaže Grujić za Sportklub.

Nisu pride ni isključeni smeli da ostanu na klupi dok se penali nisu završili. A nije smeo ni Mlađović da igra još od 31. minuta.

Prekršaj štopera Radničkog, za najstrožu kaznu, morao je da bude sankcionisan crvenim kartonom”, naglasio je Grujić, koji javljanje za Sportklub završava kategoričkom tvrdnjom.

Veliki skandal dogodio se na stadionu ‘Rajko Mitić’, ovakve stvari morale bi da budu najstrože sankcionisane”.


tagovi

Danilo GrujićMarko Srećković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara