Slavlje fudbalera Belgije (©Reuters)
Slavlje fudbalera Belgije (©Reuters)

Dao ga Azar, ali Torgan – Eden ni u protokolu; Grčka izdržala u Briselu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 22:59

Roberto Martinez izveo skoro najjači sastav, ali na kraju samo 1:1

Početak Evropskog prvenstva se bliži, a Belgija kao da tek počinje da hvata zalet za početak grupne faze naredne sedmice i duel s Rusijom. Možda to i nije tako loše, ali navijači Crvenih đavola imaće dovoljno razloga da razmišljaju kako igra može da bude daleko bolja.

Belgija je u Briselu odigrala samo 1:1 (1:0) protiv Grčke iako je Roberto Martinez izveo skoro pa najjači sastav. Eden Azar iz zasad nepoznatih razloga nije bio ni u protokolu, u njegovom izostanku zablistao je brat mu Torgan, a uz još eventualno dve-tri promene, to je ono najjače što Belgija sada ima.

Izabrane vesti

Rezultat ne mora toliko da zabrine kao činjenica da je tradicionalno defanzivno orijentisana Grčka u dobrom delu susreta imala konkretnije šanse, iako je domaćin držao veći posed lopte. Martinez je susret počeo sa Minjoleom na golu, Alderveireldom, Denajerom i Bojatom na štoperskim pozicijama, dok su Menije i Azar delovali po bokovima. U srcu veznog reda Prat i Dendonker, a ispred Doku, Karasko i Lukaku u sistemu 3-4-2-1. Džon vant Šip promešao je karte, svestan da utakmica ipak nema praktično nikakav značaj s obzirom da Grčka ne igra završnicu Evropskog prvenstva.

Grčka je prva zapretila. Igrao se 3. minut kada se Jorgos Masuras zaleteo u kazneni prostor posle čega je uputio niski šut po sredini gola. Minjole je pročitao njegovu nameru i sprečio da gosti tako rano dođu do vođstva. Prvu ozbiljnu šansu Belgija je imala preko Lukakua u 15. minutu. Izašao je snažni napadač Intera sam pred golmana Vlahodimosa, ali je pucao iz sve snage pravo u njega čime mu je olakšao posao.

Nedugo zatim Belgija je ipak probila bedem Grčke. Janik Fereira Karasko poslao je centaršut u šesnaesterac, tamo ju je dočekao Torgan Azar koga niko nije čuvao i gol nije smeo da izostane. Mogao je Azar do kraja poluvremena da duplira vođstvo, ali ga je u tome sprečila leva stativa. Utakmica se kasnije “umrtvila“ i praktično osim gola Jorgosa Cavelasa za 1:1 u 69. minutu nije se mnogo šta videlo ni pre, ni posle tog momenta. To je, naravno, više odgovaralo gostima koji su uspeli da uštopuju rivala i spreče ga da se raspuca posle ranog gola. Pogotovo da zaustavi Lukakua koji je ostao bez prave šanse posle onog jednog udarca na početku... Martinezovi pokušaji da nešto promeni uvođenjem Mertensa i Batšuajija, potom i Tilemansa nisu doneli boljitak. Grčka može da bude zadovoljnija.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija GrčkeTorgan Azar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara