Pivari ponovo u igri, Dinosaurusi dopustili brejk

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.04.20. | 19:41

Tajvan Bir izjednačio na 2:2 u finalnoj seriji

Činilo se posle uvodne dve utakmice finalne serije košarkaške lige na Tajvanu da je sve gotovo za Tajvan Bir, koji je sa prvog mesta u ligaškom delu direktno ušao u završnicu. Julon Luksdžen Dajnosi imali su velikih 2:0 i grabili su ka peharu, ali su ipak naišli na čvrst zid. Pivari su prvo dobili duel kod kuće pre nepuna dva dana, a onda su danas na gostovanju Dinosaurusima došli do potpunog poravnanja – 82:90.

Serija se inače igra na četiri dobijene utakmice, tako da nas do kraja sezone na Tajlandu čekaju još minimalno dve utakmice, a ne bi bilo čudno da sve bude okončano nakon maksimalnih sedam susreta.

Izabrane vesti

Danas je već od samog početka bilo jasno da Tajvan Bir ima kontrolu nad situacijom. Serijom 10:0, gosti su došli do prednosti koju su početkom druge deonice uvećali na dvocifrenu. Ipak, Dinosaurusi su se malo trgli, pa su do kraja poluvremena ipak smanjili na pristojnih pet poena razlike – 37:42.

Klackala se prednost Pivara tokom treće deonice između tri i devet poena, ali Dinosaurusi kao da nisu imali dovoljno snage da naprave konačni udar. Sa druge strane, Tajvan Bir se nije nimalo uplašio, pa je u poslednjih deset minuta ušao sa tri poena razlike na svojoj strani – 62:65.

Zadnja deonica bila je prilično interesantna. Julon je prvo došao do izjednačenja, a onda je gostujuća ekipa ipak preuzela sve u svoje ruke. Staloženom igrom, Pivari su ugrabili najveću razliku baš na završetku utakmice i tako prešli bar u psihološku prednost u ovoj seriji.

TAJVAN 1 - KOŠARKA, FINALE

Nedelja
Julon Luksdžen Dajnos - Tajvan Bir 82:90

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara