Darvin bombardovao, promašivao, bacao Enfild u trans! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.10.22. | 22:21

Brentford odoleo Čelsiju, pobeda Njukasla

Za navijače Liverpula takmičarska godina pre četiri dana izgledala je katastrofično. Ali sada ponovo gledaju na svet i mogućnosti Redsa u ovoj sezoni kroz ružičaste naočare. Na pobedu nad Mančester Sitijem, tim Jirgena Klopa nakalemio je još jedan trijumf, večerašnji protiv Vest Hema (1:0).

Morao je povremeno da drhti Enfild, da čeka da spas od strane Alisona Bekera koji je odbranio jedanesterac. Ali Liverpulov stadion se konačno divio Darvinu Nunjezu. Urugvajski napadač, često kritikovan u poslednje vreme, odigrao je najbolji meč u Premijer Ligi. Radio je sve što je trebalo. Sjajno otvarao prostor, nudio se kao opcija, ulazio u šanse i promašivao. Ali je Liverpulov kapitalac iz Benfike postigao pogodak i skinuo veliki pritisak sa sebe – 1:0.

Izabrane vesti

Biće sigurno lakše Darivnu u nastavku sezone, ali je pobeda Liverpula, četvrta premijerligaška ove sezone, imala potpis još jednog junaka. Reč je o grčkom beku Kostasu Cimikasu, koji je u tom 22. minutu idealno centirao Darivnu Nunjezu i stigao do pete asistencije ove sezone. U tom paramteru samo je Kevin De Brujne ispred nekadašnjeg člana Olimpijakosa.

Pre gola Dariv Nunjez je imao još nekoliko dobirh prilika. Osujetio ga u jednoj situaciji golman Lukaš Fabinaski, u drugoj nije imao sreće, kada je pogodio okvir gola. Međutim, odbrane od Darvina od večeri nije bilo.

Vest Hem je bio prilično stidljiv u prvom poluvremenu. Malo šansi su napravili gosti, ali su na odmor mogli da odu sa punom šakom brade. Loše je jednu loptu procenio Džo Gomez, zaustavio nepropisno Bouvena, koji je, ipak, propustio prililku da poništi Darvinov učinak. Pročitao ga je Alison Beker i sačuvao dragocen kapitel Redsima.

Nije u drugom poluvremenu bilo toliko sadržaja. Liverpul je gotovo rutinski sačuvao tri boda i primakao se vrhu tabele. Mada je Alison Beker imao još jednu kolosalnu intervenciju, kada je sa tri metara odbranio udarac Součeka.Čelsi nije uspeo da slomi otpor Brentforda (0:0), ako tako može da se kaže. Plavci su prespavali prvo poluvreme, pruživši ofanzivno jako slabu partiju. Jedinu šansu imali su kada je Haverc pao u šesnestercu, a gosti tražili penal. Nije bilo osnova za najstrožu kaznu.

Utakmica se razvila tek u nastavku. Počeo je Čelsi da igra sa mnogo više rizika, i napada sa većim brojem igrača. Brentford je mogao da iskažnjava favorita iz kontri. Na nivou je bio Kepa Arizabalaga. Dobio je Čelsi na brzini ulaskom Pulišića i Sterlinga. Vrlo dobar meč odigrala je odbrana Brentforda, posebno štoperi Me i Pinok. Sa nekoliko akrobatskih intervencija čuvali su zasluženu nulu.

PREMIJER LIGA - 12. KOLO


Utorak

Brajton - Notingem Forest 0:0

Kristal Palas - Vulverhempton 2:1 (0:1)

/Eze 47, Zaha 71 - Traore 32/

Sreda

Bornmut - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 9/

Brentford - Čelsi 0:0

Liverpul - Vest Hem 1:0 (1:0)

/Nunjez 22/

Njukasl - Everton 1:0 (1:0)

/Almiron 31/

Mančester Junajted - Totenhem u toku

Četvrtak

20.30: (2,95) Fulam (3,25) Aston Vila (2,60)

21.15: (2,40) Lester (3,40) Lids (3,15)

Odloženo

Arsenal - Mančester Siti

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darvin NunjezAlisonRahim SterlingJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara