Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Darvin Nunjez - najskuplji transfer Segunde i u istoriji Benfike

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 10:29

Portugalski vicešampion istresao rekordnu sumu novca za mladog Urugvajca

Na najvećim foto-agencijama ne može da se pronađe njegova fotografija u klupskoj opremi, ali Darvina Nunjeza zapamtiće svi ubuduće! Jer, ne samo što će naredne sezone igrati za Benfiku od ove jeseni, već će njegovo ime i prezime stajati na prvom mestu liste najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji, a takođe i najvećih izlaznih transfera u Segundi!

Najuticajniji portugalski list Abola piše da je Benfika konačno probila front u pregovorima sa Almerijom i da je jako blizu da postine dogovor oko dolaska urugvajskog napadača na Luž! Pregovori su u jednom momentu zapali u ćorsokak jer je Almerija tražila 30.000.000 evra za svoju zlatnu koku, a Benfika je tu sumu uspela da smanji na 24.000.000 evra, što će svakako biti rekordan transfer! Članu španske druge lige pripašće i procenti od naredne prodaje, a plus će imati mogućnost prečeg dovođenja igrača koji su na crnoj listi Žorža Žezusa. Odnosno, koji mu nisu potrebni za dalji rad.

Izabrane vesti

Darvin Nunjez će, kako smo istakli, biti najskuplja Benfikina kupovina u istoriji! Dosadašnji rekorder bio je Raul Himenez koji je pre pet godina doveden iz madridskog Atletika za 22.000.000 evra. Osim toga, Almerija će ubuduće moći da se pohvali da je prodala svog igrača za najveću sumu novca u istoriji Segunde. Punih 20 godina prvo mesto na ovoj listi držao je Džimi Flojd Haselbajnk, koga je Čelsi otkupio od Atletika za 22.500.000 evra nedugo pošto su Rohiblankosi ispali u drugu ligu na prelazu dva milenijuma.

Darvin Nunjez je jedan od najtalentovanijih urugvajskih fudbalera, ima 21 godinu, a prošle sezone postigao je 16 golova, uz tri asistencije na 32 meča u svima takmičenjima. Njegov dolazak verovatno znači da će Benfika odustati od kupovine Marijana Dijaza iz Real Madrida, pošto momak iz Dominikanske Republike traži previsoku platu. U igri je bio i Edinson Kavani, ali je Nunjezov sunarodnik takođe zahtevao previše novca...



tagovi

AlmerijaDarvin NunjezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara