Darvin Nunjez (Foto: Reuters)
Darvin Nunjez (Foto: Reuters)

Darvin Nunjez srušio posao od 54.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 09:38

Urugvajac odbio Vest Hem koji je bio spreman da obori klupski rekord

Mirovao je Vest Hem tokom praktično čitavog zimskog prelaznog roka, a onda naprasno odlučio da se aktivira 24 časa do zatvaranja pijace. I to potencijalnom bombom, u ovom trenutku bila bi to druga najveća kupovina ove zime, od koje na kraju ipak neće biti ništa. Naime, prema pisanju britanskog Dejli mejla, londonski klub je u noći između nedelje i ponedeljka na adresu Benfike poslao ponudu od 54.000.000 evra za Darvina Nunjeza, ali je već u startu pregovora dobio korpu.

Međutim, ne od lisabonskog kluba, već od samog igrača. Prema saznanjima pouzdanog Atletika, Nunjez je taj koji je stopirao čitav posao iz razloga što želi da do leta ostane na Lužu i tek po završetku sezone izboksuje i pronađe ambiciozniji klub sa kojim će igrati bitniju ulogu u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Paradoksalno, Vest Hem je upravo zbog toga i krenuo po 22-godišnjeg Urugvajca. Već drugu uzastopnu sezonu igra ozbiljnu ulogu u borbi za mesto među prva četiri, ali je Dejvid Mojes uočio da su mu potrebna kvalitetna, zvučna pojačanja i širi igrački kadar. Posebno u napadu, gde od centralnih napadača kao opciju ima jedino Majkla Antonija, zbog čega je Džerod Bouven morao da igra kao najistureniji kada bi reprezentativac Jamajke dobio predah.

Da tako ne bi bilo i u nastavku sezone Vest Hem je krenuo po Nunjeza, bio je spreman da ga načini najskupljim pojačanjem u istoriji kluba – trenutno Sebastijan Ale, 50.000.000 – ali je strelac već 20 golova u svim takmičenjima ove sezone imao druge planove, te je morao da odjavi Čekićare.

Njima ovo nije prva spuštena rampa, dve im je već spustio Lids pre dva dana kada su napravili konkretne korake u nameri da dovedu Kalvina Filipsa i Rafinju, za prvopomenutog takođe bili su spremni da obore klupski rekord ponudom od 60.000.000 evra, ali je klub iz Zapadnog Jorkšira odbio da potpiše ekspresnu selidbu u Čempionšip.


tagovi

Vest HemDarvin NunjezZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara