Razvan Lučesku (Foto: AFP)
Razvan Lučesku (Foto: AFP)

D’Aversa pred otkazom posle manje od mesec i po dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 02:35

Italijan upisao šesti poraz na sedam utakmica otkako je stigao; Parma navodno želi Razvana Lučeskua, koji se nedavno rastao sa Al Hilalom

Govorilo se i prethodnih dana na Čizmi o sudbini Roberta D’Averse, ali se nakon večerašnjeg poraza od Verone italijanskom stručnjaku ozbiljno uzdrmala klupa, piše Tutomerkato. I to manje od mesec i po dana otkako je stigao na Enio Tardini. Utakmica protiv ekipe Ivana Jurića bila je 13. u Seriji A na kojoj Krstaši nisu ostvarili pobedu i istovremeno deveti poraz Parme na prethodnih deset utakmica u prvenstvu.

Poslednji trijumf tim iz Emilija-Romanje ostvario je poslednjeg dana novembra pod vođstvom Fabija Liveranija. Sa D’Aversom na klupi na sedam utakmica – jedna u Kupu Italije – samo jedan remi i ekipa se našla na pretposlednjem mestu, četiri boda daleko od bezbedne zone. Rastanak je izvestan, pa će Parma po svemu sudeći morati da pronađe i trećeg šefa struke u aktuelnoj sezoni.

Izabrane vesti

Kako pišu rumunski mediji, Krstaši su prvu metu već odredili. Prema informacijama koje imaju sport.ro i PRO TV, Parma želi Razvana Lučeskua, koji od nedavno nema ugovor, pošto je dobio otkaz u Al Hilalu. Rumunski stručnjak je u prethodnih godinu i po dana ispisao istoriju sa timom iz Rijada, osvojivši Azijsku Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Saudijske Arabije, ali su u klubu odlučili da mu uruče otkaz nakon poraza od pretposlednjeplasiranog Damaka, posle kojeg Al Hilal zaostaje pet bodova za prvoplasiranim Al Šababom.

Razvan je pre tridesetak godina igrao za niželigaša Kremu u Italiji, gde je njegov otac Mirčea već vodio Pizu, Brešu, Ređijanu i Inter, i mlađi Lučesku je navodno spreman da nastavi njegovim stopama. Ukoliko se informacije rumunskih medija ispostave tačnim i Razvan prihvati poziv Parme, na Enio Tardiniju ga čekaju dvojica zemljaka, Denis Man i Valentin Mihaila.


tagovi

Razvan LučeskuParma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara