David Luiz, © AFP
David Luiz, © AFP

David Luiz u Arsenalu još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 15:27

Iako Tobdžije nisu iskoristile mogućnost automatskog produžetka

Mora da je lepo živeti u Londonu, čim David Luiz nema nameru da napušta Arsenal. Dvaput po tri sezone proveo je brazilski defanzivac u Čelsiju, privodi kraju još jednu u dresu Tobdžija, a kako stvari stoje ostaće i naredne na Emiratima.

Iako mu na isteku aktuelne takmičarske godine ističe ugovor, 33-godišnji štoper je blizu dogovora sa upravom Arsenala da od jeseni opet bude deo tima Mikela Artete. Sve to upkos činjenici da je klub iz glavnog grada Velike Britanije propustio šansu da iskoristi opciju produžetka ugovora tokom ove sezone.

Izabrane vesti

No, sudeći prema rečima Luizovog agenta, Kije Jorabhijana, ta mogućnost i dalje postoji i sasvim je realna, jer ga Arsenal hoće u kadru i za narednu sezonu.

David je veoma srećan u Arsenalu. Izgradio je dobar odnosa trenerom i sportskim direktorom, kao i sa svima u klubu, sve do vlasnika. Gaji ogromno poštovanje prema svima. Arsenal je imao opciju da automatski produži ugovor, ali je rok za aktivaciju istekao, između ostalog zato što je trajala pandemija virusa korona. Svesni smo novonastale situacuije i da se život polako vraća u normalu, tako da će se pitanje da li ostaje ili ide rešiti kad se svi vratimo redovnim aktivnostima. Luiz će sesti sa ljudima iz Arsenala pre nego što se sezona nastavi i tad će obe strane odlučiti da li ide ili ostaje. Velike su šanse da i naredne sezone nosi dres Arsenala. Jednostavno, nema želju da napušta klub“, obznanio je Jarobhijan.

Ujedno, demantovao glasine da je Arsenal ukupno izdvojio 24.000.000 funti za jednogodišnji angažman Davida Luiza. Medji su pisali da 8.000.000 iznosilo obeštećenje Čelsiju, 6.000.000 je prosleđeno posrednicima u poslu, a 10.000.000 igraču na ime plate. Jarobhijan tvrdi da su primanja njegovog klijenta daleko manja, kao i da su pojedinci pogrešno protumačili najavu da bi mogao da se vrati u Benfiku, čiji je dres nosio četiri godine, pre nego što se preselio na Stamford bridž.

Tad je rekao da bi u budućnosti, pre nego što se penzioniše, želeo da završi karijeru u Lisabonu, ako mu se za to ukaže šansa. Nikad nije pominjao da sad želi u Benfiku sada“, uverava Jarobhijan.


tagovi

David LuizArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara