"De Brujne iz Mačve": Tražila me Zvezda, spreman sam za veliki klub

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 16:22

Vreme je za korak napred

Početkom godine su italijanski mediji lansirali vest koja je prilično odjeknula u Srbiji: Red Bul Salcburg i Udineze žele 18-godišnjeg Mačvinog vezistu Branislava Kneževića. Kasnije se ta vest ponovo vrtela po inostranim medijima, a MOZZART Sportu je nedavno potvrđeno da je i skauting Crvene zvezde ozbiljno bacio oko na mladog reprezentativca Srbije.

Šapčanin je tako postao jedan od najzanimljivijih mladih igrača u Srbiji, pa je tim povodom sa njim razgovarao i specijalizovani nemački sajt Fusbal Transfers. Knežević je Nemcima potvrdio da je imao ponude ali da je rešio da ostane u Šapcu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Kako si uspeo da se izboriš za mesto u startnoj postavi?

„Naporan rad i moj mentalitet su bili od velike pomoći. Strpljivo sam čekao šansu i imao veliku podršku trenera i mog agenta. Kada je šansa došla, bio sam 100 odsto spreman. Posle debija, uspevao sam da pružam konstantno dobre partije. Kao rezultat je došao status standardnog prvotimca“, rekao je Knežević za nemački portal.

Budući da je srpska Superliga nepoznata za većinu Evrope i da ljudi nisu imali priliku da te vide, sa kojim poznatim fudbalerom bi uporedio sebe? Ima li neko čiji stil igre je sličan tvom?

„Nisam baš siguran sa kojim igračem bih mogao da se poredim, ali baš volim De Brujneov stil igre i volim da učim gledajući ga“.

Mediji pišu da su Udineze i Crvena zvezda zainteresovani za tebe i da su želeli da to dovedu u januaru. Da li je to tačno?

„Tačno je ali sam sve prepustio svom agentu. Koncentrisan sam na teren“.

Šta te je prelomilo da ostaneš u Mačvi i da ne odeš u Italiju ili šampiona Srbije?

„Posle razgovora sa roditeljima i agentom, odlučili smo da je najbolje da ostanem do kraja sezone u Mačvi i da mi vrednost poraste. Svi verujemo da je ovo najbolji put za moju karijeru i dalji napredak“.

Trenutno vas povezuju sa Udinezeom i Red Bul Salcburgom. Da li si si spreman za veći klub?

Jesam, mislim da je vreme za korak napred. Volim izazove i da budem van zone komfora“.

Ako bi mogao da biraš klub, koji bi to klub bio?

„Ime kluba nije bitno, samo mi je važno da klub apsolutno veruje u mene“.

Bundesliga je poznata po promociji mladih talenata. Da li te ona nešto posebno privlači?

„Zaista mi se sviđa stila fudbala u Bundesligi ali nemam neki omiljeni klub tamo. Svaki klub u Nemačkoj je maksimalno profesionalan i nudi najbolje moguće uslove igračima za napredak“. 

-----------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Branislav Knežević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara