David de Hea (©Reuters)
David de Hea (©Reuters)

De Hea: U Madrid sam došao po pobedu, ne znam da li je dobar ili loš znak što igramo sa Atletikom

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 15:35

Španski golman prisetio se početka karijere na Visente Kalderonu uoči meča osmine finala Lige šampiona

Posle 11 godina zaigraće David de Hea protiv kluba koji ga je lansirao u orbitu. Vraća se Španac u Madrid, ali ne u kuću u kojoj je odrastao, na Visente Kalderon, nego na Vandu Metropolitano.

Atletiko Madrid i Mančester junajted ukrstiće koplja u osmini finala Lige šampiona, a u centru pažnje biće De Hea, koji posle više od jedne decenije provedene u dresu Crvenih đavola ne razmatra odlazak. Tako nije razmišljao 2015. godine kada je bio na korak od prelaska u Real Madrid. Zbog toga je jedna od najzanimljivijih tema na Iberijskom poluostrvu: Kako će pristalice Atletika dočekati nekadašnjeg golmana?

Izabrane vesti

Sviđa mi se to što sam rođen u Madridu, ali na kraju krajeva, to je samo grad. Sada se osećam kao da sam iz Mančestera. Osećam se kao bilo ko drugi iz Mančestera. Tamo gde ste voljeni i dobrodošli je vaš dom. Ovde sam mnogo godina… Svašta može da se desi u životu, u fudbalu, ali iskreno ne vidim sebe daleko od Mančester junajteda”, rekao je David de Hea uoči meča sa Atletiko Madridom u Ligi šampiona.

Mesta za emoije nema, dok bude trajao dvomeč Atletiko će španskom čuvaru mreže biti “zakleti neprijatelj”.

Vraćam se kući, vraćam se u klub koji mi je dao priliku da budem ono što jesam danas. Ali, ovo je samo još jedan meč. Svi žele da igraju dobro, želimo da pobedimo u Ligi šampiona. Naravno, Atletiko želim sve najbolje, ali ne znam da li je to što igramo sa njima dobar ili loš znak. Svi idu u Madrid da pobede, posebno ja”.

Prisetio se David de Hea početaka na Visente Kalderonu i srećnih okolnosti zbog kojih je stao među stative madridskog Atletika.

I u trenutku kada sam bio treći golman, iza Serhija Asenja i Roberta, verovao sam u sebe. Dosta sam trenirao i hrabrio se rečima: ‘Možda sam mlad, ali sam dovoljno dobar’. Davao sam sve od sebe, a onda je jedna nesrećna situacija postala srećna za mene. Roberto se povredio i dobio sam priliku da dokažem svima da sam dovoljno dobar da branim u Atletiku”.

Sa Jorgandžijama nije uspeo da osvoji domaće trofeje, ali zato jeste – evropske. Bio je član generacije koja je pokorila Ligu Evrope, a potom i Superkup Evrope. Od prosečnog u tim sposoban da se bori za trofeje Atletiko je transformisao Kike Sančez Flores, a za vreme njegovog mandata De Hea je postao standardan među stativama.

Kada je došao Kike Sančez Flores, tim se promenio. Počeli smo da pobeđujemo utakmicu za utakmicom, a kada je vagao ko će biti prvi golaman, izabrao je mene pre Asenja. Igrao sam skoro svaku utakmicu, ušli smo u finale Lige Evrope i pobedili. Igrali smo i finale Kupa kralja, a onda smo osvojili Superkup Evrope protiv tog sjajnog Intera”, evocirao je uspomene David de Hea.



tagovi

Liga šampionaDavid De HeaMančester JunajtedAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara