Frenki De Jong (©Reuters)
Frenki De Jong (©Reuters)

De Jong besan na španske novinare: Zašto pišete da zarađujem 40.000.000?

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 21:02

"To je daleko od istine", tvrdi holandski vezista

Ne tako davno Frenki de Jong bio je nepoželjan u Barseloni zbog svoje visoke plate, ali je holandski reprezentativac odbio odlazak u Mančester Junajted za oko 80.000.000 evra (sa bonusima) i pod Ćavijevim vođstvom postao jedan od ključnih igrača Barselone u šampionskom timu iz prošle sezone. I ove igra redovno, pa ne čudi da je i dalje među najplaćenijim igračima kluba. Iako mu se duguje oko 20.000.000 evra za umanjene plate i bonuse iz kovid perioda.

Upravo su De Jongova primanja ponovo goruća tema u Španiji, pošto je 26-godišnji vezni fudbaler tokom konferencije za medije uoči utakmice sa Napolijem osuo paljbu po španskim medijima koji se bave njegovom platom i statusom u Barseloni.

Izabrane vesti

"U poslednje vreme sam malo iziritiran. Generalno sam besan na medije jer mnogo toga što se piše nije tačno. Ne razumem to, nije mi jasno kako vas nije sramota zbog toga. Često se priča o mom ugovoru i plati. Mnogo je dima i laži u vezi sa tim. Pišete da zarađujem oko 40.000.000 evra (bruto). To je daleko od istine, zašto tako pišete? Ali, neću da otkrivam cifre, samo ću reći da je to izmišljotina i da sam veoma srećan u Barseloni. To je klub mojih snova i nadam se da ću igrati u njemu još mnogo godina. Osećam se odlično, spreman sam za 'desetku', a ako neko piše da igram loše to me ne zanima jer svako može da ima svoje mišljenje. Samo nemojte da lažete, to nije prihvatljivo", u dahu je govorio De Jong, za kog se navodi da u ovoj sezoni ima godišnju platu oko 25.000.000 evra neto (što je nešto iznad 40.000.000 bruto).

Holanđanin je dodao i da ne veruje da informacije do novinara dolaze od ljudi iz kluba.

"Ne mogu to da tvrdim, ali nadam se da nije tako. Znam samo da je mnogo toga što se piše netačno. Generalno to radite, sa mnogim drugim igračima i trenerima. Ne znam da li će se nešto promeniti po tom pitanju, ali mislim da bi trebalo".

Što se tiče duela sa Napolijem u sredu na stadionu Dijego Armando Maradona, De Jong je bio dosta kraći.

"Napoli ima kvalitetan tim, uspeli su da se plasiraju u osminu finala, ali ih je igranje u Ligi šampiona koštalo ove sezone učinka u Seriji A".


tagovi

Frenki de JongBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara