Matijs de Liht (Foto: Reuters)
Matijs de Liht (Foto: Reuters)

De Liht o odluci da napusti Juventus: U Bajernu imaju ambicije da osvoje Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 20:04

"U Juveu nisam imao taj osećaj", rekao je holandski defanzivac

Pre tri godine stigao je u Torino kao jedan od najtalentovanijih štopera na svetu, nakon što je kao najmlađi kapiten u istoriji nokaut faze Lige šampiona predvodio Ajaks do polufinala pomenutog takmičenja. Međutim, kao i mnogi mladi igrači prethodnih godina, nije se snašao u Juventusu, pa je ovog leta odlučio da napusti Staru damu.

Uprkos tome što u dresu Bjankonera nije uspeo da ponovi partije iz Ajaksa, Bajern ga je pomalo neočekivano doveo ovog leta, izdvojivši za njega 67.000.000 evra, što je bila druga najskuplja kupovina u istoriji bavarskog kluba. Od tog posla prošla su puna dva meseca, pa je reprezentativna pauza dobro došla da De Liht sumira utiske iz dosadašnjeg perioda provedenog u Minhenu.

Izabrane vesti

U razgovoru za holandski NOS.nl De Liht je otkrio razlog zbog kojeg se odlučio da ode iz Juventusa.

"Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Juventusu, ali sam osetio da je došlo vreme za novi izazov. Juve je veliki tim, ali dolaskom ovde napravio sam iskorak u karijeri, jer Bajern ima ambiciju da osvoji Ligu šampiona. Taj osećaj u Juventusu nisam imao. Bajernova filozofija slična je onoj koju imamo u reprezentaciji", istakao je 23-godišnji Holanđanin.

Mnogi su De Lihtovu odluku da u godini Svetskog prvenstva promeni klub ocenili rizičnom, jer postoji mogućnost da izgubi mesto u reprezentaciji ukoliko se u novoj sredini ne snađe. Ipak, Matijs je zadovoljan kako se stvari trenutno odvijaju.

"Nekad morate i da rizikujete. Nisam zabrinut uopšte. Jedva da sam igrao u prve tri utakmice jer sam kasno došao u klub. To je sve što su mi rekli prve nedelje. Započeo sam šest od poslednjih osam utakmica, tako da sam zadovoljan prilikom koju sam dobio i načinom na koji su prošla prva dva meseca."

Otkrio je De Liht da je dres aktuelnog šampiona Nemačke mogao da obuče i mnogo ranije.

"Nije se dogodilo tada, mislim da je tog leta Bajern kupio Lukasa Ernandeza. Oduvek sam mislio da je ovo dobar klub", rekao je De Liht.


tagovi

Matijs de Liht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara