Nikola Zečević (@bkhackenofcl)
Nikola Zečević (@bkhackenofcl)

Оde stidljivi, 'džigljavi' Zekan sa Krova i postade druga najveća prodaja Voždovca

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 21:22

Nikola Zečević u Geteborgu potpisao ugovor na četiri i po godine sa Hekenom

Za kratko vreme Voždovac je ostao bez prvog strelca Borisava Burmaza, a onda i bez defanzivca Filipa Damjanovića koji se preselio u tursku Konju. Taman kada je zaličilo da je dosta i da bi tim sa ozbiljnim ambicijama da ligaški deo Mozzart Bet Superlige završi u plej-of zoni morao da stane, uprava je odlučila da proda i drugog člana standardnog štoperskog tandema. Mozzart Sport je 1. februara najavio transfer Nikole Zečevića u Švedsku, a druga najskuplja prodaja u istoriji kluba u visini od oko milion evra realizovana je pet dana kasnije - Zečević je sa Hekenom potpisao ugovor na četiri i po godine.

Ostaje dakle Filip Stuparević (2019. godine prodat Votfordu za 2.250.000 evra) apsolutni rekorder kluba iz naselja Braće Jerković, ali je Zečević nakon samo 28 seniorskih nastupa uspeo da prikaže partije zbog kojih je na drugom mestu preskočio Aleksandra Ćirkovića, svojevremeno prodatog ruskom Krilja Sovjetovu za 550.000 evra.

Izabrane vesti

Iz Zmajevog gnezda na Krovu TC stadion, momak rođen 2004. godine otisnuo se u Geteborg gde će takođe imati priliku da igra na veštačkoj podlozi i pojača dobar utisak Hekena o srpskim igračima za koji je zaslužan aktuelni špic i nekadašnji član Spartaka Srđan Hrstić.

"Dopisivao sam se sa Hrstićem. Rekao mi je samo lepe stvari o klubu i ljudima koji su ovde. Sve se čini savršenim. Imam velika očekivanja i želim da uradim značajne stvari tokom mog boravka ovde", rekao je Zečević, a o mladom srpskom štoperu pričao je i sportski direktor Hekena Martin Erikson: "Nikola je izuzetno interesantan profil fudbalera koji nas je momentalno privukao. Mlad je sa ogromnim potencijalom da napreduje. Već je bio redovan čitave sezone u Srbiji. Osim visine, vrlo je brz i ima veliku dinamiku u igri. Značiće i to što je navikao na veštačku travu."

Emotivan ispraćaj dobio je i od strane kluba pre odlaska među popularne Ose.

"Zeko, Zekane… Dočekali smo ga kao golobradog dečaka a ispraćamo ga kao profesionalca kome će se diviti cela Evropa. Kada je kao stidljiv i “džigljav” momak ušetao na Krov, retko ko je mogao da pretpostavi da će izrasti u komandanta odbrane."

Tinejdžer je Zaplanjsku došao avgusta 2021. godine nakon igranja Kadetske lige za kraljevački Kiker, a pre debija za prvi tim Voždovca, upisao je 38 mečeva i tri gola u Omladinskoj ligi Srbije.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Nikola Zečevićfk voždovacHeken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara