Dušan Tadić i Donijel Malen (©Shutterstock, ©Reuters)
Dušan Tadić i Donijel Malen (©Shutterstock, ©Reuters)

De Topper - svi u napad

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 09:15

Ajaks i PSV u velikom derbiju četvrtfinala Kupa Holandije

Strahovali su u Amsterdamu kako će preživeti januar, a ispalo je da razloga za strah nema. Raspored jeste bio zastrašujuće težak, čak četiri derbija igrao je Ajaks u proteklom mesecu, imao i zahtevne susrete sa Tventeom i Fortunom, ali ih je prošao maltene neokrznut. Sve mečeve je dobio osim onog sa PSV-om.

Štaviše, ispostavilo se da su Filipsovci najviše namučili aktuelnog prvaka na „Johan Krojf areni“, vodili dva razlike, da bi ekipa Erika Ten Haga na kraju izborila remi. Prvi susret u februaru igraće večeras na istom mestu, ponovo sa rivalom iz Ajndhovena u popularnom De Topperu, ovoga puta u okviru četvrtfinala Kupa Holandije (20.00).

Izabrane vesti

Ako je suditi na osnovu forme i tradicije, Ajaks je favorit. U seriji je od šest pobeda, a na domaćem terenu pet i po godina nije poražen od PSV-a. No, muče ga kadrovski problem oličeni u suspenziji golmana Andrea Onane, zatim propali povratak Kvinsija Promesa u Spartak iz Moskve, pa brljotina administrativaca koji su zaboravili da prijave Sebastijana Alera za mečeve Lige Evrope. Ipak, ima standardno kvalitetnog srpskog reprezentativca Dušana Tadića i raspoložene Antonija i Klasena.

PSV je bolji nego što je bio jesenas. Od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima dobio je pet, u gostima vezao tri slavlja, pre nego što je poslednjeg dana januara poklelao u Roterdamu. Trener Rodžer Šmit zda se u Erana Zahavija, dvostrukog strelca u ligaškom derbiju sa Ajaksom i prvu pušku tima, Donijela Malena, koji je dosad spakovao 11 golova.

Dva tima su u Erediviziji trenutno odvojena sa četiri boda u korist vodećih Kopljanika, koji imaju i utakmicu manje. Ajaks, dakle, cilja duplu krunu, dok Filipsovci žele bar jedan pehar. Tim iz Amsterdama je do četvrtfinala Kupa stigao elimisavši AZ Alkmar, dok je PSV imao lakši posao protiv drugoligaša Volendama.

Za razliku od svojih protivnika, PSV je tokom vikenda bio u akciji, pošto je na svom terenu zabeležio preko potreban trijumf od 3:0 nad Tventeom. Sa druge strane, Ajaks je imao desetodnevnu pauzu i mogao je da napuni baterije za predstojeće izazove.

Na poslednje tri utakmice Ajaksa viđeno je ukupno devet golova, baš koliko i na susretima PSV-a u istom periodu, tako da se zaključak sam nameće.

HOLANDIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Ekscelzior - Vitese 0:1 (0:0)

/Openda 90/

Sreda

21.00: (1,75) Ajaks (3,60) PSV (4,45)

Četvrtak

20.00: (3,25) Herenven (3,40) Fajenord (2,10)

Odloženo

NEC - VVV Venlo

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeAjaksPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara