Debakl Hrvata na Dragau! Portugalci dali četiri, a mogli su još koji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.09.20. | 22:48

Bleda partija selekcije Zlatka Dalića - 1:4

Da li Hrvati baš toliko zavise od Luke Modrića i šta će se dogoditi kada vremešni majstor fudbala više ne bude u stanju da predvodi Vatrene? To bi u komšiluku morali ozbiljno da se zapitaju posle večerašnjeg debakla na Dragau, koji je mogao da bude još neprijatniji da je domaćin iskoristio još nekoliko odličnih šansi - 1:4 (0:1).

Portugalci sa druge strane nisu dozvolili da se nijednog trenutka na terenu oseti izostanak Kristijana Ronalda. Silovito su napadali, postizali efektne golove, a da su još malo bili prisebniji u završnici akcija mogli su da još koji putz da savladaju Livakovića.

Izabrane vesti

Osvajačima premijerne Lige nacija izuzeto prija ovo takmičenje. Bili su rastrčani, raspucani, razigrani, imali su posed i ređali prilike, a kada je konačno Žoao Kanselo u 41. minutu projektilom pogodio gotovo same rašlje Livakovićevog gola više se nije postavljalo pitanje pobednika u Portu.

Taj pogodak je doneo dodatna krila domaćinu, koji je u 58. minutu duplirao prednost preko Žote, dok je treći pogodak, ponovo na efektan način, postigao Žoao Feliks u 70. minutu utakmice. Kada Bruno Petković u prvom minutu nadoknade smanjio rezultat posle odličnog dodavanja Rebića delovalo je da će Hrvatska izbeći debakl, ali se tri minuta kasnije ponovo tresla mreža Vatrenih. Posle kornera za Portugaliju najbolje se snašao Andre Silva i postavio konačan rezultat utakmce.

Francuska je u Stokholmu savladala Švedsku golom Kilijana Mbapea posle veleslaloma u 41. minutu utakmice (1:0). Trikolori su meč dobili na čist kvalitet, mada su i Šveđani imali svoje prilike. Na kraju, rezultat je mogao da bude i ubedljiviji da je Antoan Grizman iskoristio jedanaesterac u petom minutu nadoknade.

Selekcija Didijea Dešana je u najvećoj mogućoj meri uspela da drži kontrolu meča i zatvori pristupe svom golu, mada joj je bilo mnogo lakše nakon situacije iz 39. minuta kada je Ugo Loris na fanstastičan način zaustavio udarac Marusa Berga. Švedskoj je to praktično bila jedina prilika na utakmici, dok su Trikolori prvu šansu za dupliranje rezultata propustili u 54. minutu kada je glavom gađao Olivije Žiru. Onu drugu nije iskoristio već pomenuti Grizman.

Belgija je bila sigurna u Kopenhagenu, gde je na krilima Drisa Mertensa savladala domaću Dansku sa 2:0. Omaleni napadač Napolija prvo je namestio pogodak Denajera u devetom minutu utakmice, a onda je stavio pečat na slavlje svoje selekcije u 77. minutu kada je dobro ispratio napad svog tima i odbijenu loptu posle šuta Tilemansa poslao u protivničku mrežu.

LIGA NACIJA A - 1. KOLO

GRUPA 4

Četvrtak

Nemačka - Španija 1:1 (0:0)

/Verner 51 - Gaja 90+5/

Ukrajina - Švajcarska 2:1 (1:1)

/Jarmolenko 14, Zinčenko 68 - Seferović 41/


GRUPA 1

Petak

Italija - BiH 1:1 (0:0)

/Sensi 67 - Džeko 57/

Holandija - Poljska 1:0 (0:0)

/Bergvajn 61/

GRUPA 2

Subota

Island - Engleska 0:1 (0:0)

/Sterling 90+1/

Danska - Belgija 0:2 (0:1)

/Denajer 9, Mertens 77/

GRUPA 3

Subota

Portugalija - Hrvatska 4:1 (1:0)

/Kanselo 41, Žota 58, Žoao Feliks 70, Andre Silva 90+5 - Petković 90+1/

Švedska - Francuska 0:1 (0:1)

/Mbape 41/



 


tagovi

Luka ModrićKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara