Ilustracija (©Shutterstock
Ilustracija (©Shutterstock

Debitant u eliti traži novo iznenađenje na neutralnom terenu u Modriči

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.07.22. | 13:38

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Sloga iz Doboja domaćin Leotaru u prvom meču drugog kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Prethodnog vikenda krenuo je premijerligaški karavan u BiH, a već u prvom kolu upisani su iznenađujući rezultati. Jedan od njih svakako je remi dobojske Sloge i banjalučkog Borca, posle čega se diglo dosta bure jer je trener Banjalučana Nenad Lalatović podneo ostavku. Zanimljivo će sigurno biti i u drugom kolu, koje startuje večeras.

Izabrane vesti

Ekipa iz Doboja je prvi put u istoriji ostvarila plasman u najelitniji rang BiH fudbala. Samim tim, mnogi ih odmah svrstavaju u red kandidata za borbu za opstanak. Reklo bi se, logično. Mada, u prošlom kolu, Dobojlije su uspele da osvoje bod protiv favorizovanog Borca, ekipe kojoj je cela BiH javnost unapred upisala tri boda. Iako je većim delom utakmice i delovalo tako, uspela je Sloga jednim blickrigom doći do poravnanja, istorijskog boda i tako dokaže da se ne namerava predati.

19.00: (2,60) Sloga Doboj (3,00) Leotar (2,75)

Pomenuti rezultat unio je dozu samopouzdanja u tabor tima iz Doboja, pa je možda i idealan trenutak za drugu domaću utakmicu, u kojoj dolazi Leotar. Prilika za prvu pobedu i dodatnu dozu samopouzdanja. Sloga ne igra na svom stadionu zbog renoviranja pa će opet biti domaćini u Modriči, stadionu koji im je u prvom kolu doneo sreću, pa se u taboru Dobojlija nadaju istom scenariju.

Bod u prošlom kolu nam je mnogo značio. Ovo je sve za nas novo i zaista nismo znali kako ćemo izgledati. Međutim, mogu da budem zadovoljan zalaganjem mojih momaka i to nam se isplatilo. Mislim da nam je ovo mnogo značilo pred duel sa Leotarom. Ako smo mogli onako da pariramo Borcu, zašto ne bismo Leotaru. Tim iz Trebinja zna da bude nezgodan, ima jako dobru tranziciju, pa ćemo morati biti oprezni“, istakao je šef stručnog štaba Sloge Zoran Ćurguz.

I Leotar je sezonu otvorio na sličan način. Trebinjci su u prvom kolu remizirali sa Željezničarom na Grbavici (1:1). Ne samo da su osvojili bod, nego se može reći i da su izgubili dva, jer su vodili a pride imali i tri stopostotne šanse za pobedu. Novi trener, ali i tim, prikazali su se u jako dobrom svetlu, pa na značaju dobijaju njihove reči uoči početka ove sezone koje su glasile: „Želimo što pre da izborimo opstanak“.

Sudeći po partiji u prvom meču, to je itekako moguće. Leotar će danas tražiti sva tri boda.

Ne želimo dozvoliti sebi prošlu sezonu, u kojoj smo tek pred sami kraj izborili opstanak. Želimo što pre uploviti u mirne vode, zato ćemo nastojati da na početku osvajamo što više bodova. Analizirali smo Slogu iz prvog duela, i ostavili su dobar utisak. Reč je o jednoj borbenoj i agresivnoj ekipi i nastojaćemo da im odgovorimo na pravi način. Mislim da imamo kvalitet da upišemo pobedu“, istakao je prvotimac Leotara Marko Perišić.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 2. KOLO

Subota

19.00: (2,60) Sloga Doboj (3,00) Leotar (2,75)

Nedelja

17.00: (2,20) Borac B. (3,05) Sarajevo (3,35)

19.00: (1,95) Široki Brijeg (3,20) Sloboda (3,90)

21.00: (1,40) Zrinjski (4,20) Željezničar (7,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Tuzla Siti – Posušje

Velež – Igman Konjic



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1Leotar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara